EXCLUSIV  Semnalul de alarmă pe care-l dă valul de praf saharian care a traversat deja România. Martie și aprilie au dat peste cap toate măsurătorile din istorie

Deja 2024 a dat peste cap toate măsurătorile meteorologice din istorie. Ce urmează? 

România a trecut deja prin mai multe episoade de praf saharian, ultimul val fiind cel mai evident, rețelele sociale umplându-se de mașinile acoperite de praful roșiatic. Deși valurile de praf saharian, cu privire la care Administrația Națională de Meteorologie a atenționat, au un anumit impact pentru sănătate, mai ales pentru anumite categorii de persoane, acestea mai arată și altceva, fiind un semnal cu privire la valurile de căldură din 2024. 

”Martie ne-a adus, în 30 și 31, temperaturi de peste 30 de grade. În 31 martie, am înregistrat, la 125 de stații, cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 31 martie de când se fac măsurători meteorologice și, iată, luna aprilie, prima jumătate, se remarcă a fi cea mai călduroasă perioadă din istorie, cu 34 de grade în sudul extrem, unde ne-am apropiat de pragul unei zile caniculare” a spus Elena Mateescu, în interviul acordat DCNews. 

Directorul ANM ne-a mai vorbit și despre praful saharian care a ajuns, deja în mai multe valuri, în zona României. ”Particulele de praf, acolo unde s-au depus, au fost atât de evidente, mai ales în zilele cu ploaie” a spus Elena Mateescu, adăugând că acest fenomen se întâmplă ”mult mai devreme decât eram obișnuiți în anii anteriori, semn că valurile de căldură din acest an au fost mult mai timpurii”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel