Secretul japonezelor, cele mai longevive persoane din lume

Femeile din Japonia sunt cele mai longevive persoane din lume, arată o statistică realizată de britanici, iar regimul lor alimentar ar putea fi cheia unei vieți îndelungate și sănătoase.

Un nou studiu a revelat beneficiile unei diete bogate în pește crud, legume și ceai verde, iar japonezele au cea mai ridicată speranță de viață dintre femeile din statele supuse cercetării, trăind în medie 86,4 ani, conform The Independent.

Datele publicate de Oficiul Național de Statistică au arătat că japonezele le depășesc pe britanice, a căror medie de viață este de 82,2 ani. Femeile din Irlanda de Nord și Țara Galilor au o speranță de viață de 82,1 ani.

Poate cea mai importantă concluzie a ONS este aceea că nu le oprește nimic pe femeile din alte țări să le depășească pe japoneze, dacă adoptă stilul de viață al acestora. 

Dieta tradițională a japonezeor include mâncare cu puține calorii, servită în porții controlate. Potrivit lui Naomi Moriyma, co-autoare a cărții "Japonezele nu îmbătrânesc și nu se îngrașă: secretele bucătăriei mamei mele din Tokyo", un japonez mănâncă cu aproximativ 25% mai puține calorii decât o persoană din vest.

Recordul japonezelor nu se aplică însă și în cazul bărbaților din Japonia, care trăiesc în medie 79,9 ani, în timp ce speranța de viață a britanicilor, de exemplu, este de 79 de ani.

Bărbații din Islanda și Elveția trăiesc cel mai mult: 80,8 ani, respectiv 80,5 de ani (în medie).

Citește și: De ce dieta cu sucuri este riscantă. Care este pericolul unui regim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel