Se schimbă vremea. Florinela Georgescu, ANM: S-a schimbat masa de aer deasupra țării noastre

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, director prognoze ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

VEZI ȘI: Furtunile au făcut prăpăd în țară: Copaci doborâți, mașini avariate, acoperișuri luate de vânt și străzi inundate - Video

Florinela Georgescu, director prognoze ANM,  spune că vremea se schimbă în zilele următoare, iar noi vom scăpa de caniculă și te furtunile devastatoare cu care ne-am confruntat în ultima vreme. Vom avea totuși vreme caldă la început de toamnă.

"Temperaturile au devenit suportabile pentru că s-a schimbat masa de aer deasupra țării noastre, adică am scăpat de aerul tropical, responsabil pentru temperaturile deosebit de ridicate, dar și pentru instabilitatea deosebit de accentuată. Deci schimbul de masă de aer s-a efectuat, chiar dacă de duminică ploile vor reveni, ne așteptăm ca gradul de instabilitate să fie ceva mai redus, iar manifestări de genul celor care au fost ieri la Galați să fie pe arii din ce în ce mai restrânse. 

Florinela Georgescu, ANM:  Un început de toamnă în general calm

Până atunci, astăzi și mâine, două zile lipsite de evenimente, temperaturi în general între 24 și 31-32 de grade. Cum spuneam, de duminică vor reveni ploile, rămânem însă cam toată săptămâna care urmează cu maxime termice în general între 24 și 30 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, iar de marți așteptăm ca și precipitațiile să fie tot mai puține, deci un început de toamnă în general calm, mai lipsit de fenomene de intensitate maximă", a declarat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: ”Când în aer sunt temperaturi de 35 - 40 de grade, la nivelul solului pot fi cu 20 - 25 de grade mai ridicate”. De ce nu se răcorește, deși avem fenomene meteo severe: Ploaia nu mai ajunge la sol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel