Se caută șef la Senat. Tăriceanu, favoritul lui Ponta. Dragnea vrea un om de la PC. Cine ar fi oponenții

agerpres_7546781
agerpres_7546781

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu are șanse mari să ocupe funcția de președinte al Senatului. Locul a fost lăsat liber de președintele PNL, Crin Antonescu, după ruperea USL și un schimb dur de replici cu premierul Victor Ponta. Liberalul și-a dat demisia în ziua în care Guvernul Ponta III a fost învestit de Parlament. Fostul premier ar putea să intre în competiție cu un fost coleg liberal. În vreme ce premierul Victor Ponta îl susține pentru a ocupa șefia Senatului pe Tăriceanu, vicepremierul Liviu Dragnea apreciază că nu este corect ca PSD să facă acest lucru. 

Crin Antonescu a lăsat vacant locul de şef al Senatului chiar în ziua în care Guvernul Ponta III a primit votul de încredere în Parlament. Liderul PNL a condus Senatul României un an şi opt luni, cu o pauză în vara anului 2012, când a preluat interimar Preşedinţia României după suspendarea lui Traian Băsescu.

Oponenții lui Tăriceanu

Surse politice au confirmat pentru Digi 24 că PSD îl ca susține pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a deveni al doilea om în stat. Potrivit acelorași surse, oponentul fostului premier ar putea fi liberalul Teodor Atanasiu. Potrivit Antena 3, un al nume vehiculat este cel al lui Ioan Chelaru. O altă variantă este cea cu privire la respectarea acordului iniţial cu PC, în care postul revenea conservatorilor.

Ponta îl vrea pe Tăriceanu al doilea om în stat

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că "Preşedinţia Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele Uniunii Social Liberale, din zona liberală. Aşa cred eu că e bine”. Premierul a întărit această afirmație, duminică, atunci când a spus că PSD îl va susţine, probabil, pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru a ocupa postul de preşedinte al Senatului, dacă acesta va decide să candideze, deoarece este recomandat pentru o astfel de funcţie din punct de vedere al prestanţei şi experienţei.

Dragnea nu-l vrea, în niciun fel, pe Tăriceanu.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a spus, duminică la B1 Tv, că "va fi greu pentru PSD să susţină (la prezidenţiale, n.r.) un candidat din alt partid, îmi vine greu să cred că PSD ar putea să îl susţină pe Tăriceanu. Nu cred că PSD îl susţine mâine pentru şefia Senatului, nu ştiu dacă ar fi corect pentru PSD să facă lucrul ăsta".

Vicepremierul a mai precizat: "Ca noi să susţinem candidatura unui parlamentar independent (Tăriceanu, n..r) ar trebui să avem argumente foarte serioase, ori până la ora asta eu nu le am. E posibil ca şi liberalii să aibă un candidat la şefia Senatului". Întrebat dacă PSD va ceda funcţia PC, Dragnea a răspuns: "Nici asta nu e exclus, o să discutăm mâine cu Daniel Constantin".

De ce nu-l vrea Dragnea pe Tăriceanu

Liviu Dragnea  a mai avut poziții prin care a arătat că nu vrea susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu. El a spus că nu concepe o alianţă serioasă, politică între nişte partide politice şi nişte persoane fizice. "Eu nu am făcut niciodată aşa ceva şi nu cred că e în regulă să faci aşa ceva", a spus vicepremierul. Dragnea l-a asigurat pe Antonescu că nu vor face o alianță cu Tăriceanu. Vicepremierul are o poziție radicală cu privire la fostul premier. Dragnea, dacă premierul ar candida la Președinție, ar putea spera pentru postul de premier. Însă, în cazul unei scheme Ponta-președinte - Tăriceanu-premier, Liviu Dragnea ar rămâne pe dinafară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel