Scrisori anti-naziste ale lui Einstein, scoase la licitație

Un număr de trei scrisori anti-naziste scrise de celebrul teoritician și fizician german Albert Einstein vor fi scoase la licitație, pe 31 ianuarie la Los Angeles, potrivit casei Nate D. Sanders, citată de presa internațională.

Trei scrisori atribuite lui Albert Einstein și adresate lui August Hamelberg, membru al asociației americano-germane "Friends of Truth/Prietenii Adevărului", cu sediul în Cincinnati (Ohio) vor fi puse în vânzare pe 31 ianuarie de casa de licitații Nate D. Sanders.

În scrisorile datate în 1934, 1935 şi 1939, laureatul Premiului Nobel pentru Fizică laudă propaganda anti-nazistă  a membrilor organizaţiei față de regimul instituit de Adolf Hitler.

”Munca dumneavoastră este cu atât mai onorabilă, cu cât nu necesită doar investiții financiare, ci și mult curaj și încredere”, scria renumitul fizician.

”Dacă ar exita mai mulți nemți cu o percepție asemănătoare cu a dumneavoastră, poporul german nu ar mai fi căzut atât de jos", a continuat Einstein.

O altă scrisoare a fizicianului a fost vândută, în octombrie, pentru suma de 14.000 de dolari, unde Eistein atrăgea atenția asupra ”pericolului teribil” pe care îl reprezenta sistemul nazist pentru evrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel