Scrisoare către Roberta Anastase!

oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Doamna Roberta Anastase, deși aveți o funcție importantă în statul român, sunteți o persoană tânără, care a fost de mica ocupată cu politica, potrivit propriilor declarații. Ați început de jos, cu lipitul afișelor, și uite unde ați ajuns! Poate de asta nu ați avut timp să citiți Istoria românilor și v-ați completat cunoștințele din auzite.

Iată de ce vă rog să citiți următoarele declarații:

"Curajul dumneavoastră din anul 1944, de a pune capăt regimului mareşalului Antonescu, va dăinui în istorie ca una dintre cele mai mari realizări ale vreunui monarh. Pentru ceea ce aţi reuşit în perioada voastră de domnie - scurtată de împrejurările nefericite - mulţi dintre noi, astăzi, familiile şi prietenii noştri vă datorează existenţa. Acţiunile domniei voastre au salvat mii şi mii de vieţi, au scurtat războiul cu cel puţin şase luni. Pentru ceea ce aţi reuşit în perioada Voastră de domnie - scurtată de împrejurările nefericite - mulţi dintre noi, astăzi, familiile şi prietenii noştri vă datorează existenţa".

"Coroana este o povară greu de purtat pentru orice bărbat sau femeie. Poate doar puţine coroane în istorie au fost atât de greu de purtat ca a dumneavoastră. România, în anii "30, "40, nu a fost ţara care este acum. Era sfârtecată de dispute şi violenţă. Majestatea Voastră aţi fost nevoit să vă confruntaţi cu fascismul şi apoi cu comunismul, cu violenţe de stradă şi cu politicieni fără principii. Majestatea Voastră, deşi foarte tânăr atunci, v-aţi ridicat deasupra tuturor acestora".

Afirmațiile de mai sus, doamna Roberta Anastase, aparțin lui Sir Arthur Gavyn, cel de-al 675-lea lord primar al City of London și sunt făcute recent, în data de 11 mai 2011, la Londra.

Regele Mihai I al României a primit distincţia "The Freedom of the City of London" din partea Guild of Freemen of the City of London şi a fost omagiat de oficialii britanici pentru că a scurtat "cu cel puţin şase luni" cel de-Al Doilea Război Mondial şi pentru că a salvat mii de vieţi.

Astăzi, dumneavoastră, ca președintă a Camerei Deputaților, împreună cu partidul dvs, PDL, ați decis că Regele Mihai NU are voie să vorbească în plenul Parlamentului României.

Însă, în același timp, nu mai conteniți să vorbiți despre patriotism, despre popor, națiune, dar nu sunteți în stare să vedeți toate acestea la un loc nici când sunt sub nasul dumneavoastră.

De fapt, aceasta este dimensiunea politică și umană a PDL, care avea acum ocazia să dea un exemplu de reconciliere națională, de recunoaștere a meritelor unui Om care a făcut istorie, fapt la care dumneavostră, toți, la un loc, nici nu puteți să vă gândiți!Pentru această micime, domnilor și doamnelor parlamentari PDL,să vă fie rușine! Ați pierdut definitiv dreptul să mai dați lecții acestui popor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel