EXCLUSIV  Scrisoare către criminalul din ziua de Crăciun. Apel telefonic groaznic primit de zeci de familii pe 25 decembrie 2019

accident mașină
accident mașină

Este liber printre noi. Și este mai rău decât Gheorghe Dincă din Caracal. Și ucide cu sânge rece fără să-i pese pentru că legea îl iartă.

Vorbesc despre șoferul care se urcă la volan și, după ce accelerează mai tare, devine criminal. Miercuri, în prima zi de Crăciun când ar fi trebuit ca toată lumea să primească mesaje sau apeluri telefonice de felicitare, unii părinți, soți, iubiți, iubite, surori, mame, tați au primit mesaje care i-au distrus: persoana pe care o iubeai cel mai mult a murit. Câte un bou care se grăbea a intrat pe contrasens și a secerat câte o familie.

De Crăciun s-a depășit cu mult media zilnică de accidente în România. Nu treceau două ore fără să aflăm de un accident mortal sau cu răniți grav.

19 persoane și 33 răniți grav este bilanțul accidentelor din ziua de Crăciun. Au fost 44 accidente. Este vorba despre mai multe tragedii, cea mai mare în Ialomița, unde într-un singur accident au decedat trei persoane. Nu vă închipuiți că vorbim de accidente care s-au produs din cauză că, nu știu, erau gropi în asfalt. Nu! Toate accidentele de ieri (ca de altfel multe dintre ele) au avut loc din cauza vitezei excesive, depășirii neregulamentare, intrării pe contrasens.

N-om avea noi cele mai bune drumuri din lume, dar nu asta ne ucide. La capitolul prostie, la felul în care devenim bădărani când prindem volanul, stăm bine tare. Dacă toată lumea ar respecta regulile de circulație, probabil că jurnalele de știri cu morți în accidente ar avea o frecvență bilunară. În România, mor în medie aproximativ 5 persoane zilnic. 

Degeaba își răcesc gura de-alde Titi Aur că graba nu e bună. Și că oricum nu câștigăm mai mult de trei minute oricât de mult am accelera. Șoferii teribiliști nu stau să asculte sfaturi. Nici nu citesc site-uri și nici nu se uită la televizor. Ei sunt fericiți doar când văd vitezometrul dat peste cap. Bilanțurile cu morți îi lasă reci, mai ales că legea este blândă cu ei. Văd că alții au scăpat ușor după moartea unor oameni, așa că ei de ce nu ar risca să apese, până la refuz, pedala de accelerație?

Dar voi, criminalii de la volan, nu aveți copii, părinți, iubite, soții? V-ați închipuit vreodată că, într-o zi, și voi veți primi un telefon de la Poliție în care veți fi anunțați că v-a murit mama sau fiica? Și atunci degeaba veți înjura de toți morții că oricum nu veți mai putea face nimic.

Dragă criminalule din ziua de Crăciun,

Îți doresc să nu primești niciodată sms cu condoleanțe de Nașterea Domnului pentru că ființa ta mult iubită are creierul împrăștiat pe șosea din cauza unuia fix ca tine care, desigur, se grăbea.

Nu mi-e frică de drumuri, ci de nesimțirea cu care mulți șoferi români conduc și provoacă accidente mortale sau care te lasă fără mâini, fără picioare, schilodit pe viață.

Mi-e frică de oameni ca omul de la PRIMA TV, de exemplu, care, în timp ce conduc, se uită spre bancheta din spate și intră în Logan-uri care merg regulamentar. Mi-e frică de oamenii care intră în depășiri neregulamentare, care apasă pedala de accelerație până la refuz și mi-e frică și de cei care nu știu să meargă corect pe autostradă.

Și când merg pe DN 2- E85 de la București la Buzău, la destinație mă închin că nu a intrat vreun prost în mine. Bine, asta nu știu până când. Că degeaba te salvează Dumnezeu, dacă proștii rămân la volan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel