Rovana Plumb: Ne luptăm pentru lucrări de protejare în faţa dezastrelor naturale

plumb
plumb

De Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că autorităţile "luptă" să găsească finanţare pentru cât mai multe lucrări de protejare a comunităţilor în faţa dezastrelor naturale - inundaţii, viscol, secetă, alunecări de teren.

 ”Performanţa instituţiilor este decisivă atunci când comunităţile sunt lovite de dezastre naturale. România s-a confruntat, din păcate, cu foarte multe astfel de situaţii în ultimii ani. Mecanismele de reacţie, la nivel guvernamental şi local, trebuie să devină tot mai eficiente. Dar, în acelaşi timp, noi ne propunem să concentrăm mult mai multe eforturi către acţiunile de prevenire şi limitare a efectelor acestor dezastre. Ne luptăm să găsim finanţare pentru cât mai multe lucrări (precum perdele forestiere, canale de irigaţie, împăduriri ale terenurilor degradate) pentru o mai bună protejare a comunităţilor de efectele inundaţiilor, viscolelor, secetei, alunecărilor de teren. În acelaşi timp, nu ignorăm nici elaborarea unor programe concrete de instruire și participare directă a populației la prevenirea și înlăturarea efectelor distructive ale acestora”, a mai spus Rovana Plumb, se arată într-un comunicat remis presei de Ministerul Mediului.

Obiectivul “Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, celebrate pe 13 octombrie, este acela de sensibilizare a comunităţilor sociale şi financiare în ceea ce priveşte rolul şi locul acestora în reducerea riscului la dezastre, prin utilizarea instrumentelor financiare pentru atenuarea vulnerabilităţii populaţiei predispusă la dezastre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel