Robinho, fostul fotbalist de la Manchester City, pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru viol în Brazilia 

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Fostul fotbalist Robinho de la Manchester City a fost anunțat de judecători că trebuie să execute o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru viol în Brazilia.

 

 

În 2017, Robinho a fost condamnat în Italia la nouă ani de închisoare pentru participarea sa la o agresiune sexuală în grup în 2013, când juca la AC Milan.

Brazilia nu extrădează cetățeni, ceea ce a determinat Italia să ceară încarcerarea lui în țara sa de origine.

O instanță braziliană a decis acum că acesta trebuie să își ispășească pedeapsa cu închisoarea în Brazilia - judecătorii de la Curtea Superioară de Justiție din Brazilia au votat cu 9 voturi pentru validarea condamnării lui Robinho.

Acesta ar putea face apel la Curtea Supremă din țara sa. Jose Eduardo Alckmin, avocatul lui Robinho, a declarat în fața instanței, la începutul ședinței de miercuri, că fostul fotbalist dorea o rejudecare în Brazilia din motive de suveranitate națională.

Robinho, în vârstă de 40 de ani, a devenit celebru în Anglia în urma unui transfer de 32,5 milioane de lire sterline la Man City în 2008, în ziua în care clubul a fost cumpărat de o companie de investiții condusă de prințul moștenitor din Abu Dhabi, șeicul Mansour.

"Nu există niciun obstacol în calea validării executării pedepsei sale"

Fotbalistul brazilian a trecut ulterior la AC Milan.

Primul judecător care a votat în instanța braziliană, Francisco Falcao, a declarat că Robinho ar trebui să își ispășească pedeapsa în Brazilia.

El a adăugat că fostul jucător nu poate rămâne nepedepsit și că ar putea apărea fricțiuni diplomatice între Brazilia și Italia dacă sentința nu va fi executată.

Judecătorul Falcao a declarat: "Nu există niciun obstacol în calea validării executării pedepsei sale. Aceasta a fost confirmată de un tribunal din Milano, care este autoritatea competentă în acest caz. Condamnarea este definitivă. Acuzatul nu a fost judecat în absență în Italia, el a fost reprezentat."

Robinho, care locuiește în Santos, în afara orașului Sao Paulo, și-a predat pașaportul autorităților braziliene în luna martie a anului trecut.

El continuă să nege orice abatere și insistă că relațiile sale sexuale cu femeia dintr-un bar din Milano au fost consimțite, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel