Risc de AVALANȘĂ la Bâlea Lac

Avalansa
Avalansa

Meteorologii au transmis că riscul de avalanșă în zona Bâlea Lac este foarte ridicat.

Meteorologii au avertizat că este risc mare de avalanșe, la peste 1.800 de metri altitudine în Făgăraș, în zona turistică Bâlea Lac, conform Agerpres.

Riscul de avalanșă la altitudini mai mari de 1.800 de metri este foarte mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, însă, sub această înălțime, riscul este de gradul trei.

Declanșarea avalanșelor, probabilă

 

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori. Regăsim în altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanții sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanșarea avalanșelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanșele pot antrena un volum însemnat de zăpadă", s-a arătat în buletinul nivometorologic.

Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina. Turiștii pot urca cu mașina pe Transfăgărășan, până la Bâlea Cascadă, de unde pot urca doar cu ajutorul transportului pe cablu, atunci când vremea este favorabilă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27