Revoluție tehnologică: 10 descoperiri vor schimba viața oamenilor în câțiva ani

O analiză realizată pentru Parlamentul European face o excelentă trecere în revistă a tehnologiei de care vom putea beneficia în viitorul foarte apropiat și care ar putea avea impact asupra societății.

Analiza, efectuată de Serviciul European de Cercetare, a fost publicată de ehealthromania.com. Studiul reflectă modul în care societatea, în general, și politicul, în principal, va reacționa la provocările tehnologiei moderne.

 

 

1. Vehicule autonome. Cu mii de vehicule autonome pe drumurile europene, foarte probabil în câțiva ani de acum înainte, principiul conducerii responsabile al unui autovehicul va avea alte conotații și se va schimba în bine, pentru totdeauna.

2. Grafenul, varianta bidimensională a grafitului; este format dintr-un aranjament bidimensional de atomi de carbon dispuși într-o rețea hexagonală. Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate și căldură cunoscut. A fost descoperit și izolat în anul 2004, prin exfolierea grafitului de către un grup de cercetători britanici de la universitatea din Manchester condus de profesorul olandez Andre Geim, care a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizică 2010, împreună cu colaboratorul său Konstantin Novoselov. Utilizările lui sunt excepționale și pare să fie alternativa perfectă a oțelului, în viitor.

3. Imprimantele 3D. Acestea pot realiza orice, de la bijuterii, la componente de armament. Imprimantele 3D sunt baza viitoarelor industrii.

4. Accesul oricui la informații de calitate și cursuri online. Educația este cheia de boltă și una din cele 10 tehnologii care ne vor schimba viața. Educația online ar putea fi viitorul și șansa fantastică pe care o poate avea orice copil, tânăr și adult de pe planetă. Pasul esențial care trebuie făcut este deblocarea accesului la educația online pentru ca oricine, de oriunde să aibă aces la informții. Acesasta poate schimba radical conceputul de învățământ tradițional, ceea ce este o altă provocare majoră.

5. Monedele virtuale (Bitcoin) sunt cărămizile unei economii digitale. Este foarte posibil ca aceste monede virtuale să fie baza pentru o nouă formă de economie.

6. Wearable – tehnologia purtabilă, de la brățări și ochelari până la „țesături inteligente”, poate da informații vitale despre starea de sănătate.

7. Dronele oferă o altă imagine asupra lumii, iar utilizările acestora sunt din ce în ce mai serioase și cu efect în viața de zi cu zi.

8. Agricultura acvaponică poate să fie cea mai bună soluție pentru a face față la creșterea populației. Agriucultura acvaponica presupune cultivarea de legume combinată cu crestrea peștilor, obținându-se astfel o producție dublă, sută la sută ecologică. Procedeul presupune o simbioză între pești și plante, peștii, prin dejecțiile produse, oferind hrană plantelor, iar acestea ajutând la curățarea apei. Producția de legume este de 8 ori mai mare decît culturile convenționale.

9. Casele inteligente, care presupun includerea unor dispozitive electronice care operează în casele noastre.

10. Stocarea energiei electrice și folosirea hidrogenului ca resursă a viitorului, pot schimba complet abordarea a ceea ce înseamnă piață a energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel