RAR a decis ce trebuie să facă proprietarii de mașini

Cărţile de identitate ale tuturor autovehiculelor din România vor trebui schimbate, treptat, chiar din acest an, pe motiv că sunt "din cretacicul auto", a declarat Flaviu Câmpeanu, director tehnic al Registrului Auto Român (RAR), la conferinţa „Mediafax Talks about Transport&Logistics".

Cărţile de identitate ale tuturor autovehiculelor din România vor trebui schimbate, treptat, pe motiv că sunt "din cretacicul auto" şi sunt "un document primitiv", ultima updatare a acestor documente fiind făcută în 1993, a anunţat marţi Flaviu Câmpeanu, director tehnic al Registrului Auto Român.

"Vom schimba modelul cărţii de identitate, sper în acest an. Noul model al cărţii de identitate, după ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate şi se va naşte, va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie, va fi o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge şi celălalt subiect sensibil, cu masele şi dimensiunile", a declarat Câmpeanu.

Citește și: ŞCOALA DE ŞOFERI, tot mai scumpă de la 1 iulie

Câmpeanu a explicat că noile cărţi de identitate vor avea şi o rubrică în care să fie completate mai multe detalii despre maşină precum existenţa unui cârlig de remorcare, folie de pe geamuri, sau portbagajul. Totodată, normele de poluare vor fi completate conform standardelor europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel