Raluca Turcan, REGRET în Guvernul Cîțu: M-am convins! Am avut o REGULĂ când am întemeiat această coaliție

Foto: captura B1 TV
Foto: captura B1 TV

Raluca Turcan a vorbit despre regretul pe care-l are în Guvernul Cîțu. Ce detalii a dat din coaliția PNL - USR - UDMR.

Întrebată cum s-a întâmplat să fie singura femeie din Guvern, în condițiile în care la nivel european există o preocupare importantă legată de crearea unui echilibru între cele două sexe în funcțiile de la nivel înalt, Raluca Turcan a răspuns:

"Îmi pare rău că sunt singura femeie din Guvern și îmi pare rău că sunt singura succesoare a unei femei în funcția de ministru. M-am convins, poate încă o dată, că politica nu e nici pe departe despre egalitatea de gen. Iau prezența mea în această poziție ca pe o provocare, mai ales că în subordinea Ministerului Muncii este și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, unde chiar astăzi am avut o discuție cu președinta să vedem ce putem face pentru îmbunătățirea cotelor de gen, a reprezentativității de gen în funcții cheie, chiar și în politică", a declarat Raluca Turcan, în direct la B1 TV.

Regula din coaliția PNL - USR - UDMR în ceea ce privește femeile din Guvern

"Am avut o regulă în momentul în care am întemeiat această coaliție, și anume că partidele nu exprimă obiecții în legătură cu propunerile de miniștri pe care le realizează partenerii de coaliție, bineînțeles, dacă nu încalcă anumite principii bătute în cuie legate de integritate, de profesionalism și de competență pentru pozițiile cheie. Chiar și așa, în PNL ar mai fi fost loc de doamne în funcții de ministru, cu siguranță.

Eu am vorbit mai puțin despre egalitatea de gen și, în general, despre reprezentativitatea femeilor în politică. M-am preocupat să aplic această egalitate la funcții de conducere în politică. Eu sunt președinta unei organizații cu rezultate foarte bune în PNL, organizația Sibiu, și în Sibiu am avut, până anul trecut, singura doamnă președintă de Consiliu Județean din țară. De asemenea, avem o doamnă primăriță a Sibiului, am avut reprezentativitate de 30% pe listele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, femei pe locuri eligibile și, de asemenea, am crescut chiar cu 4 colege numărul de primar", a completat ea.

Citește și: Monica Pop, replică FULMINANTĂ pentru Gabriel Cotabiță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel