Programul de 8 ore, ineficient. Ce spun specialiștii

Programul de opt ore de muncă nu ar fi eficient, conform unui studiu publicat recent în Marea Britanie.

Pe parcursul unui program de lucru de opt ore, angajatul lucrează în medie, aproximativ trei ore. Mai exact, două ore și 53 de minute. 

Restul timpului, potrivit unui studiu din 2016 făcut pe 1.989 de funcționari din Marea Britanie, oamenii sunt preocupați de citirea știrilor, de conturile de socializare, de alimentație, de socializare cu colegii, de pauzele de țigară și de a căuta noi locuri de muncă (probabil, pentru a ridica aceleași obiceiuri într-un alt birou).

Rezultatele au fost clare: programul lung la muncă nu aduce rezultate mai bune. Unele cercetări au descoperit că angajații se pot concentra doar pentru aproximativ 20 de minute pe un subiect. 

"Spre sfârșitul zilei, performanța începe să se înrăutățească și devine inexistentă", a declarat K. Anders Ericsson, expert în psihologia muncii.

"Dacă îi împingeți pe oameni dincolo de programul în care fac performanță în mod obișnuit, foarte probabil că îi veți face să dobândească niște obiceiuri proaste", a declarat Ericsson pentru Business Insider în 2016, conform Business insider

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel