Prognoza meteo actualizată. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

ANM a transmis prognoza meteo actualizată şi a anunţat cum va fi vremea până pe 2 august. 

Săptămâna 5.07.2021 - 12.07.2021

Cu excepția regiunilor sud-estice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de est și de sud-est a teritoriului, iar în rest va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 12.07.2021 - 19.07.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile vestice.

Săptămâna 19.07.2021 - 26.07.2021 

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 26.07.2021 - 02.08.2021 

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Instabilitatea atmosferică rămâne de actualitate 

Luni dimineaţă, Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață două avertizări generale de tip Cod galben și Cod portocaliu. Sunt așteptate fenomene precum ploi însemnate cantitativ, dar și instabilitate atmosferică.

Avertizare Cod galben

Avertizarea de tip Cod galben este valabilă în intervalul orar 05 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 12:00.

În intervalul menționat în estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Avertizare Cod portocaliu 

Avertizarea de tip Cod galben este valabilă în intervalul orar 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 10:00.

În județele Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat de peste 60...80 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel