Prof. dr. Vlad Ciurea, semnal de alarmă: Prea multe sarcini pentru femeile din România! Clachează

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Prof.dr. Vlad Ciurea a vorbit despre modul în care reacționează creierul sub influența stresului, atragând atenția asupra situației în care se află cele mai multe femei din România. 

"Creierul este responsabil pentru tot organismul nostru. Îl conduce în mod total. Toate comenzile vin la creier. Creierul controlează nu doar partea neurologică, toate comenzile, ci şi partea endocrină care este foarte importantă. Creierul dă comandă în glanda hipofiză şi apoi apare în toate glandele. Dacă observaţi, femeile care sunt foarte stresate sunt stresate şi endocrin şi tiroidian tocmai din cauza problemelor cerebrale. Prea multe sarcini pentru sexul feminin din România! Prea mult! Și din cauza aceasta nu mai pot şi clachează", a spus prof.dr.Vlad Ciurea, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Întrebat dacă sediul emoţiilor şi al stresului se află în inimă sau în creier, acesta a mai spus: "Şi într-una şi într-alta. Noi considerăm că sediul este în centru, acolo, dar imediat inima reverberează. Şi ştiţi cine mai reverberează? Al doilea creier al organismului. Al doilea creier este în burtică, în intestin. Este plin de celule nervoase şi reacţionează imediat. De aceea, există persoane care au acest intestin iritabil. Nu îl mai pot controla".

Rețeta pentru ”nu te stresa”

"Eu stau lângă Parcul Circului. La un moment dat, acolo umbla un domn cu părul puțin mai grizonat, ca mine, iar în față împingea un cărucior și în cărucior era un bebeluș care zgândărea căruciorul și bărbatul îi spunea, în plină circulație pe toată strada, pe Bulevardul Lacul Tei: Ferdinand, fii calm! X trece pe lângă el, se uită la domnul respectiv, și-i spune: Domn’le, dumneata cred că faci o confuzie. Bebelușul ăla nu vă înțelege! El spune: Nu, nu! Ferdinand sunt eu!

Autosugestia contează foarte mult. Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în rai, și în iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun.

Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a spus Vlad Ciurea, într-un interviu pentru DCNews.

Obiceiul prin care îi faci mult rău creierului fără să-ți dai seama

"Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism): Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine. Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis. Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel