Secretul longevității. Regula celor 3 de 8, explicată de Vlad Ciurea

Foto Facebook / Vlad Ciurea
Foto Facebook / Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea are mai multe recomandări pentru români.

„Din nefericire, populația foarte tânără vrea să facă foarte multe. Nu putem, iar creierul nu primește atâtea comenzi câte vrem noi să-i dăm”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, reputat neurochirurg român. „Vrei să faci față și simți că nu mai poți, puțin repaus este minunat. Atunci, dintr-o dată, se liniștește creierul. Celulele nervoase sunt vascularizate, primesc oxigen și ceea ce le place cel mai mult, glucoză, și încep să se simtă bine”, a explicat Vlad Ciurea, arătând că pauza este, de fapt, un câștig de timp.

„Lucrurile trebuie luate pas cu pas, nu toate odată. Nu trebuie să-i dai creierului două comenzi pentru că amândouă vor ieși prost. Este adevărat! Uitați-vă ce se întâmplă în circulație când cineva vrea să și conducă, să și dea mesaje pe telefon”, a mai zis Ciurea.

„Creierul e un organ foarte sensibil și trebuie să-i respectăm regula celor trei de opt. Opt ore de muncă, opt ore de somn, opt ore de activități de rutină zilnică”, a subliniat Vlad Ciurea.

Obiceiul prin care îi faci mult rău creierului fără să-ți dai seama

„Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism):

Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a mai transmis neurochirurgul Vlad Ciurea.

Cea mai bună ciocolată pentru creier

De asemenea, neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a spus care este cea mai bună ciocolată pentru sănătate.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea tot pe contul său de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel