Procesul Parcului Bordei între Costică Constanda și Primăria Capitalei se va rejudeca

Instanţa supremă a decis casarea sentinței în cazul Costică Constanda și Primăria Capitalei și trimiterea cauzei la rejudecare la aceeași instanță.

În 2011, omul de afaceri Costică Constanda a câştigat 163 de milioane de euro în procesul cu municipalitatea, într-un litigiu vechi de şase ani, vizând mai multe terenuri din Parcul Bordei.

Decizia a fost luată după ce au fost analizate mai multe excepţii respinse de instanţele inferioare. Conform uneia dintre excepţii, Costică Constanda nu ar fi plătiti taxa de timbru de 2 milioane de lei - reprezentând 2% din suma totală cerută drept despăgubire.

Constanda a cumpărat, acum circa 15 ani, dreptul litigios asupra a 3,3 ha din Satul Francez. În 2003, Primăria Capitalei i-a dat omului de afaceri la schimb pentru Sat, unde deţinea construcţii, aceeaşi suprafaţă în Parcul Bordei.

Pentru că a vrut să construiască locuinţe în zonă, iar primăria s-a opus fiindcă era spaţiu verde, Constanda s-a adresat instanţei. După cinci ani, instanţa i-a dat câştig de cauză, obligând consiliul să-i plătească 18 milioane de euro despăgubire.

Citește și: Despăgubire record de 165 de milioane de euro pentru Costel Constanda

CGMB a vrut să evite plata despăgubirii şi în schimbul Parcului Bordei i-a dat 2,8 hectare în Satul Francez, obligându-se să-i aprobe un plan urbanistic zonal pentru a putea construi acolo. Cum hotărărârea de consiliu nu a fost aprobată a urmat procesul.

Tribunalul Bucureşti a decis în iulie 2011 ca omul de afaceri Costică Constanda să fie despăgubit cu circa 165 de milioane de euro în urma procesului pe care l-a intentat Primăriei Capitalei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 7 noiembrie, că Primăria Capitalei va trebui să plătească peste 115 milioane euro soţiilor Costică Constanda şi Maria Costanda în cazul afacerii Satul Francez vs Parcul Bordei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel