Proba în Parlament a Guvernului Ponta III. Miniștrii cu aviz favorabil

Parlament
Parlament

Guvernul Ponta III este supus primei probe din Parlament: avizarea miniștrilor cu portofolii noi și noilor miniștri propuși. 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, Dan Șova, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. Dan Șova a primit votul favorabil din partea a 41 de membri votanți, în timp ce zece voturi au fost împotrivă.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au dat aviz favorabil pentru liderul UDMR, Kelemen Hunor, propus vicepremier și ministrul al Culturii și Patrimoniului Național.Decizia a fost luată cu 19 voturi pentru, 13 împotrivă și o abținere.

Ministrul delegat propus pentru departamentul de Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. Ea a primit 27 de voturi pentru și 14 împotrivă.

Rovana Plumb a primit aviz pozitiv în comisia parlamentară, ca ministru al Muncii.

Ministrul propus pentru portofoliul Energiei, Răzvan-Eugen Nicolescu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. El a primit votul favorabil din partea a 36 de membri votanți, în timp ce șapte voturi au fost împotrivă și trei abțineri.

Comisiile juridice din Camera deputaţilor şi Senat au acordat, prin vot, aviz favorabil pentru Eugen Nicolicea, propus ca ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Ponta III.

Aurelia Cristea, ministrul propus pentru Dialog social, a primit aviz favorabil la comisiile de specialitate. Ea primit 30 voturi "pentru" şi 16 "împotrivă".

Constantin Niţă a fost avizat favorabil, în comisii parlamentare, ca ministru al Economiei. Niţă a fost votat favorabil de către 28 de membri. Nouă voturi au fost "împotrivă". Au fost consemnate și două abțineri.

Gabriel Oprea, propus ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier, a primit, avizul pentru aceste funcţii din partea comisiilor parlamentare reunite. A fost validat cu 20 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi patru abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel