Primul om care va suferi un transplant de cap

Un bărbat din Rusia, care suferă de o boală incurabilă, va intra în istorie ca fiind primul beneficiar al unui transplant de cap, scrie dailymail.co.uk, care publică un interviu acordat de către acesta, în exclusivitate, publicaţiei online.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat încă de la naştere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boală neuromusculară progresivă care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe.

"Decizia mea este finală şi nu am de gând să mă răzgândesc", a afirmat Valery Spiridonov, exprimându-şi totodată încrederea totală pe care o are în acest proiect deosebit de ambiţios.

"Îmi e teamă? Sigur! Dar nu este doar ceva de speriat, ci şi foarte interesant. Trebuie să înţelegi că oricum nu prea mai am de ales. Dacă nu încerc asta, soarta mea va fi foarte tristă. Cu fiecare an, starea în care mă aflu se înrăutăţeşte", a afirmat Spiridonov.

CITEȘTE ȘI: Premieră în sistemul de sănătate. Oferă bolnavilor de inimă o şansă la viaţă

Potrivit dailymail.co.uk, Valery Spiridonov speră ca cel târziu anul viitor să poată fi efectuat transplantul de cap. Corpul pe care Spiridonov îl va primi aparţine unei persoane aflate în moarte cerebrală.

Chirurgul italian Sergio Canavero, directorul grupului Advanced Neuromodulation din Torino, şi-a propus să efectueze, în premieră, primul transplant de cap de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel