Posesorii de câine trăiesc mai mult decât cei care nu au animal de companie - STUDIU

Câinii pot oferi protecție contra eczemelor și a astmului în cazul unora dintre copii
Câinii pot oferi protecție contra eczemelor și a astmului în cazul unora dintre copii

Cei ce deţin un câine ca animal de companie beneficiază de un risc de deces din mult mai scăzut, în special în cazul afecţiunilor cardio-vasculare.

Un total de aproape 3,5 milioane de persoane fără o afecţiune cardiovasculară în anul 2001 au fost incluse în studiu, utilizându-se şapte surse naţionale de date, inclusiv două registre care ţineau evidenţa stăpânilor de câini, scrie Medical Express.

Scopul a fost de a determina dacă stăpânii de câini au un alt nivel de risc de îmbolnăvire şi deces decât cei care nu aveau câine.

Studiul a arătat că stăpânii de câini care locuiau singuri au o reducere cu 33% a ocurenţei decesului şi o reducere cu 11% a apariţiei bolilor faţă de cei singuri şi fără câine.

„Astfel de studii caută asocieri în populaţii mari, dar nu oferă răspunsuri despre modul în care câinii pot proteja omul de boli cardiovasculare. Ştim că patrupedele au un nivel mai ridicat de activitate fizică, ceea ce ar fi o explicaţie pentru rezultatele observate. Alte explicaţii includ o îmbunătăţire a stării de bine şi a contactelor sociale sau chiar a efectelor benefice ale bacteriilor câinelui asupra omului”, a precizat Tove Fall, autor al studiului şi profesor la Universitatea Uppsala.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel