Ponta vrea elicoptere SMURD în toate centrele de urgență

download
download

Premierul Victor Ponta a declarat, după inaugurarea noii Unități de Primire Urgențe Târgu Mureș, că programul de achiziționare a elicopterelor SMURD va continua și anul viitor, astfel încât toate centrele de urgență vor ajunge să aibă elicoptere.

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la inaugurarea noii Unităţi de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, realizată în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii, printr-un program al Băncii Mondiale, în valoare de peste trei milioane de euro.

Premierul a discutat, vineri, la Ghimbav, în Brașov, cu reprezentanții Eurocopter, pe care i-a asigurat că programul de achiziționare de elicoptere pentru SMURD, început anul trecut, va continua și în acest an.

"Am discutat cu reprezentanţii Eurocopter şi am confirmat faptul că programul început, de achiziţionare de elicoptere pentru SMURD, va continua şi anul viitor, vom avea elicoptere şi pentru celelalte centre, aşa cum Ministerul Sănătăţii a hotărât. Vreau să cred că anul viitor, pe baza unei noi legi, mai corecte, mai funcţionale şi a unei finanţări mai bune a sistemului de sănătate, proiectele extraordinare începute pot să continue şi, repet, o să fiu bucuros dacă alţi prim-miniştri, după mine, vor inaugura ceea ce începem noi anul acesta şi anul viitor, până la urmă sunt realizări ale noastre ca ţară, ale sistemului medical şi trebuie să ne mândrim cu toţii, indiferent dacă am contribuit mai mult sau mai puţin", a spus Ponta.

Totodată premierul este de părere că investiții majore sunt necesare în toate segmentele legate de sănătate, iar ministrul de resort, Vasile Cepoi, a vorbit de necesitatea unei "strategii de creştere a sistemului de sănătate". Pe de altă parte ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a ținut să sublinieze faptul că și pentru şcoala care pregăteşte medicii "e nevoie de bani mai mulţi".

"N-am să-l contrazic pe domnul ministru Cepoi când spune că pentru sănătate e nevoie de bani mai mulţi. Dar, ca să ajungeţi doctori, e nevoie întâi de şcoală - vă spun, domnule prim-ministru, că şi pentru şcoală e nevoie de bani mai mulţi şi mă bucur când vă aud când spuneţi că aveţi două priorităţi: educaţia şi sănătatea. Cred că fără aceste două priorităţi un stat nici nu există", a arătat Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel