PNL se bazează pe PSD pentru votul prin corespondență. Precizările lui Mihai Voicu

În emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV a fost invitat, marți, deputatul PNL Mihai Voicu. El susține că rețeta votului prin corespondență de simplă și că proiectul prezentat de AEP marți este 99% identic cu cel propus de PNL. 

"Astăzi, AEP a prezentat Comisiei un text, un proiect de lege. El este 99% identic cu cel prezentat de PNL. Nici nu ar fi fost foarte greu pentru că votul prin corespondență are o rețetă e simplă. În acest moment, avem un proiect adoptat de Comisie, care va fi prezentat mâine, la prânz, Biroului Permanent al Senatului care va acorda cinci-șase zile termen de amendamente. Săptămâna viitoare, marți, proiectul se va reîntoarce la Comisie și miercuri vom putea da votul în plenul Senatului. Suntem în grafic, dacă acest ritm se menține. Miercuri, 4 noiembrie, putem da votul final și trimite legea la promulgare. Pot garanta că acest lucru e posibil, însă depinde în continuare, din păcate, de majoritate. Pentru că este lege organică, trebuie jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor. Fără voința majorității parlamentare, acest proiect de lege nu poate trece", a spus Mihai Voicu, potrivit realitatea.net

[citeste si]

Întrebat dacă PNL a stat de vorbă cu cei din UDMR, care se opun adoptării acestei legi, Mihai Voicu a răspuns negativ: "Au probabil niște calcule politice. Există suficiente voturi din partea PNL, PSD, PC, ALDE, nu are importanță. Nu UDMR reprezintă principala problemă". 

Mihai Voicu a precizat că mizează pe voturile UNPR și ALDE, pentru că "dacă majoritatea funcționează, înseamnă că PSD aduce atât voturile UNPR-ului, cât și ale ALDE". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel