PNL cerere către Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta. O singură variantă

Calin Popescu Tariceanu - Victor Ponta
Calin Popescu Tariceanu - Victor Ponta

PNL îl somează pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să transmită de îndată la Monitorul Oficial hotărârea în cazul lui Dan Șova și îi cere premierului Victor Ponta să nu blocheze publicarea. 

Este anunțul senatorului liberal Mario Oprea. "Tăriceanu nu mai are niciun motiv să amâne, așa cum a făcut-o până acum, soluționarea conflictului de natură constituțională cu Justiția. Orice secundă de întârziere îl situează pe actualul președinte al Senatului în afara legii și a Constituției", declară Mario Oprea, potrivit unui comunicat de presă. 

Liberalul suține că din argumentația CCR dată publicității vineri atestă că Senatul are o singură variantă: de a redacta o hotărâre de încuviințare a arestării preventive în cazul lui Dan Șova. 

"Adoptarea unei soluții de respingere, așa cum în mod eronat s-a antepronunțat Tăriceanu și lideri ai PSD, nu-și regăsește niciun temei în motivarea Curții Constituționale. O astfel de variantă înseamnă un nou abuz împotriva principiilor statutului de drept, pe care îl vom sesiza din nou la Curtea Constituțională", a precizat Mario Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel