Pericolele la care vă expuneţi dacă mâncaţi singuri

masa
masa

Mai multe studii arată că persoanele care mănâncă singure se alimentează prost din punct de vedere nutriţional. Următorul articol vă propune câteva recomandări care vor duce la îmbunătăţirea obiceiurile dumnevoastră alimentare.

Autor: Anca Murgoci

Prânzului a fost asociat cu un act social. Cu toate acestea, în ultimele decenii, societatea occidentală a făcut ca mulţi oameni să mănânce singuri. Acest lucru se traduce în termeni nutriţionali şi aici vorbim despre mâncatul rapid şi vorbim despre alimente de proastă calitate nutriţională. Potrivit unui studiu realizat de experţii de la Universitatea din Oviedo, tendinţa de a mânca singuri este mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor.

Obiceiurile alimentare ale persoanelor care mănâncă singure

Sănătatea este un lucru care ne preocupă pe toţi. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane reduc consumul de legume şi cresc consumul de carne, alimente tip fast-food (în general alimente dăunătoare).

Când mâncăm singuri, alegem semipreparatele, alegem alimentele tip fast-food. Persoanele care trăiesc singure nu îşi mai fac provizii pentru a găti acasă. Acest lucru se traduce printr-o monotonie alimentară. În plus, studiile au arătat că persoanele care mănâncă singure aleg alimente de o calitate şi o cantitate inferioară.

Din ce în ce mai mulţi copii şi adolescenţi mănâncă fără compania cuiva. Copiii care nu cinează cu familia au tendinţa de consuma mai multe dulciuri, alimente fast-food sau alimente sărace din punct de vedere nutriţional. În cazul copiilor comparativ cu adulţii, consecinţele sunt mult mai grave. Un studiu realizat la Universitatea Columbia a arătat că tinerii care cinau în familie cinci zile pe săptămână, consumau mai puţin alcool, mai puţină marijuana comparativ cu tinerii care cinau cu familia doar de două ori pe săptămână. În cazul celor din primul grup s-a constat că aveau mai puţine probleme legate de anxietate, depresie, plictiseală (chiar şi o mai mică rată de suicid), dar şi mai puţine probleme legate de alimentaţie. Meniul unui copil sau al unui adolescent care mănâncă singur nu este echilibrat şi nici sănătos pentru că se bazează pe alimente uşor de preparat, cum ar fi cartofii prăjiţi sau sandwish-urile. Apa este înlocuită cu sucurile carbogazoase. În acest mod, sănătatea este afectată de excesul de zahăr, de excesul de grăsimi trans, de deficitul de vitamine, minerale şi fibre. Copilul va fi educat să mănânce doar ce îi place şi nu alimentele care i-ar fi necesare pentru o bună dezvoltare.

Recomandări pentru a mânca mai sănătos atunci când suntem singuri

Potrivit The European Food Information Council (EUFIC), lipsa motivaţiilor pentru a găti este specifică oamenilor singuri, lucru care le afectează opţiunile alimentare. Aşadar, aceştia trebuie să îşi recupereze bunele obiceiuri alimentare şi să gătească sănătos. Este recomandat să participe la cooking cluburi sau la cursuri de gătit pentru a le face drag să prepare alimente la ei acasă. Este bine să facă schimb de reţete cu colegii de serviciu sau să îi invite să le deguste preparatele.

Experţii de la Universitatea din Florida spun că, de cele mai multe ori, a mânca singur nu este o opţiune. Aşa că, atunci când mâncaţi singuri, bucuraţi-vă de o muzică bună, de o emisiune bună la televizor sau de un film bun şi de un iluminat pe măsură.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Rovira şi Virgili, în week-end şi la cină mâncăm, de cele mai multe ori, în compania celor dragi. În timpul săptămânii, mâncăm în compania colegilor de serviciu, iar în weekend, luăm masa alături de familie. Cina are un paradox pentru că deşi este în mijlocul familiei, membrii săi cinează la ore diferite din cauza programului pe care îl au. 30% din populaţia globală mănâncă singură, fie că vorbim despre zilele din timpul săptămânii, fie că vorbim despre zilele festive.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/11/de-ce-este-important-sa-alegeti-farfurii-de-mici-dimensiuni-la-masa/

http://www.dcnews.ro/2012/10/top-20-cele-mai-importante-inventii-care-au-revolutionat-alimentatia/

http://www.dcnews.ro/2012/10/va-simtiti-obositi-aflati-aici-care-sunt-cele-mai-energizante-alimente/

http://www.dcnews.ro/2012/10/alimente-satioase-care-va-mentin-in-forma/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel