Pericol uriaș. Un nou virus descoperit și în România

HIV_SIDA_7f12c3365d
HIV_SIDA_7f12c3365d

Sănătatea unui număr mare de români este pusă în pericol.

Vorbim despre o variantă recombinantă a unui subtip HIV care a apărut pentru prima dată în Portugalia, Spania și Grecia, iar acum în România. Este o problemă întâlnită la oamenii care folosesc droguri intravenoase, dar și la deținuți.

Câți oameni se confruntă cu acest virus

„Prin analizele făcute la «Balş», am demonstrat că recombinantul acesta este foarte asemănător cu recombinantul din Grecia, deci există o similitudine cu circulaţia acestui virus în teritoriu şi are şi o particularitate clinică, în sensul că boala pe care o generează este o boală mai rapid progresivă, comparativ cu cea clasică din România. Trebuie să fim foarte atenţi la aceşti pacienţi şi la instituirea precoce a tratamentului. În momentul de faţă discutăm de aproximativ 175 de pacienţi”, a spus Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, scrie Adevarul. Acesta a mai spus că numărul pacienților poate fi și mai mare.

Consum ridicat de heroină

Streinu-Cercel a mai zis că în ultimii ani, consumatorii de droguri au trecut de la heroină la etnobotaice, iar în prezent au revenit la heroină – lucru mai puțin îngrijorător.  “Cei care se droghează cu etnobotanice îşi fac 14 - 15 administrări pe zi, în timp ce pentru heroină sunt două administrări pe zi, ceea ce înseamnă un risc diminuat de transmitere a virusului, iar pe de altă parte, conservarea capitalului venos al acestor persoane”, a punctat Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în jur de două milioane de adolescenţi, din grupa de vârstă 10-19 ani, sunt infectaţi HIV, mulţi dintre ei neavând acces la îngrijirea şi susţinerea necesare stării lor de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel