Pericol de inundaţii pe râuri din 7 judeţe, până luni la miezul nopții

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Este pericol de inundații pe râuri din șapte județe, până luni la miezul nopții. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la miezul nopții pe râuri din judeţele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Covasna, Buzău şi Vrancea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Atenţionarea Cod portocaliu este valabilă luni între orele 14.00 – 24.00 pe râuri din Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Covasna, Buzău şi Vrancea.

Inundațiile se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Dâmbovița și Prahova.

Totodată, luni între orele 12.00 – 24.00, o avertizare Cod galben vizează râuri din județele Sibiu, Vâlcea, Argeş, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna și Vrancea.

O altă alertă, tot Cod galben, este în vigoare de luni, ora 12.00, până marți ora 12.00 pe râuri Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Covasna și Vrancea, conform Mediafax.

Mai multe persoane au fost evacuate din casele inundate din localitatea Corbu, duminică seara 

Zece persoane din comuna Corbu şi-au părăsit, duminică seara, casele inundate, după ce, în urma ploilor torenţiale, trei pârâuri au ieşit din matcă, iar apa a provocat stricăciuni în gospodării, scrie Agerpres. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, opt persoane s-au autoevacuat din case, iar două au fost evacuate de un echipaj ISU. Acestea au fost cazate la rude, vecini, iar una îşi va petrece noaptea la o pensiune din comună.

Potrivit ultimelor informaţii, în comuna Corbu au fost inundate şase case şi 33 de curţi, echipajele de pompieri voluntari şi civili intervenind pentru evacuarea apei. A fost afectat de ape şi drumul judeţean care leagă comunele Corbu şi Bilbor.

Primarul comunei Corbu, Romeo Ţepeş-Focşa a precizat că în urma ploilor torenţiale au ieşit din matcă trei pârâuri din comună şi au fost inundate "zeci de case, pivniţe şi curţi". Primăria Tulgheş a pus la dispoziţia autorităţilor din Corbu un buldoexcavator. De asemenea, şi în comuna Bilbor sunt inundate două case şi o piviniţă.

Biroul de Presă al ISU Harghita a mai informat că au fost transmise mesaje de avertizare RO-ALERT pentru localităţile Corbu şi Tulgheş, privind pericolul de inundaţii produse de ieşirea din matcă a râului Bistricioara. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel