Pentru Marian, de la Laura cu drag, de la noi cu sila și cu mila!

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Am aflat ieri de ce tine mortis puterea sa controleze numirea procurorului general. Victor Ciutacu a postat pe blogul sau dovada clara ca Laura Codruta Kovesi i-a livrat direct si nemijlocit numitului Marian Mircea, pe atunci la Evenimentul Zilei ,date dintr-un dosar penal.

Ne tot intrebam noi prin ce mecanism apar doar in anumite zone media convorbiri telefonice, stenograme si alte asemenea minuni, multe dintre acestea fara legatura directa cu respectiva cauza penala dar cu oarece valoare mediatica, in masura in care un anumit centru de comanda hotaraste ca X sau Y trebuie innegriti cu orice pret!

Marturisesc ca in prima faza am fost circumspect. Daca niste baieti priceputi l-au dezinformat pe Ciutacu? Intr-un stat condus de indivizi care provin din medii rezultate dintr-un amestec de politic cu servicii si lume interlopa, in care astfel de personaje nu se feresc nici macar formal in a-si etala legaturile periculoase, inclusiv prin incuscriri si alte asemenea inrudiri, te poti astepta la orice!

Mi-a trecut prin cap gandul ca ceea ce avea Victor ar putea fi o facatura prin care niste indivizi incearca sa-l compromita dar a venit comunicatul procurorului general care m-a lamurit!

Ce credeti ca spune acolo doamna Laura? Cumva ca toata povestea nu e adevarata? Ca nu i-a trimis niciun mail personajului de la Evenimentul Zilei? Sau ca cineva i-a folosit adresa in fals? Ca de fapt aia nu e si nici nu a fost vreodata adresa de mail a procurorului general? Ei bine, nimic din toate astea....

Cu o seninatate specifica unor baieti cu ochi albastri care lucreaza la departamentul artificii si diversiuni documentul ne spunea ca informatii de inters public au fost trimise catre unele redactii care le-au solicitat in baza legii 511/2001 de la biroul de presa! Iti vine sa abandonezi tonul normal si sa intrebi pe limba lor, poate s-or trezi: bine mai Laura si biroul de presa si procurorul general au acelasi mail?

Eu nu am nimic impotriva ca tu, in calitatea oficiala pe care o ai, sa trimiti direct de la tine de pe calculator ce dosare vrei domnului Marian. Mircea Marian. Pot accepta ca acest traseu e normal doar daca intre tine si el exista relatii institutionale. Adica, daca el iti este subaltern sau, de ce nu, superior, e normala o astfel de corespondenta. Daca nu, pentru comunicari in baza legilor la care faci referire, exista biroul de presa. Si atat.

Asa ca depinde de tine, draga Laura, sa ne lamuresti pe deplin unde se incadreaza toata povestea asta: subaltern, superior sau pur si simplu scurgere dirijata de informatii, fara legatura cu legile si fara vreo relatie institutionala de subordonare?

Sigur, nu aveam noi nevoie de acest episod ca sa aflam cum merg de fapt lucrurile in Romania. Intuiam, banuiam si, mai mult decat atat, stiam chiar din cablogramele diplomatice scurse de Wikileaks cum functioneaza sistemul pe malurile Dambovitei. Chiar americanii au folosit relatia dintre Presedinte si Procurorul General ca sa-l scape de arest pe Dinu Patriciu.

Va amintiti probabil momentul retinerii cu tam tam a omului de afaceri. Atunci nu stiam ca reprezentantii “marelui licurici” se agitau pe canale specifice.... Mult mai tarziu am aflat ce informare trimiteau cei din ambasada SUA de la Bucuresti celor din Washington: ”Credem ca Basescu e suficient de destept incat sa nu vrea sa afecteze economia Romaniei, sa obstructioneze investitiile straine directe sau sa creeze o blocare a traseului de acces in UE. In orice caz, acum cei trei, Patriciu si cei doi cetateni americani acuzati in cazul Rompetrol sunt intr-un oarecare pericol. In consecinta, il cautam sa-l tina in frau pe procurorul general Botos sa renunte la tratamentul presupus abuziv din instanta dar sa mentina cazul viu.”

Adica americanii stiau ca la Traian Basescu se afla cheia si nicidecum la justitia independenta despre care acelasi Basescu ne vorbea noua romanilor la televizor!

Apoi, ultima formulare din nota diplomatica ”dar sa mentina cazul viu” imi lasa impresia de mecanism de santaj, asa, just in case!Chiar ma intreb daca functioneaza, avand in vedere de pilda, tonul pro prezidential al ziarului patronat de respectivul om de afaceri?

P.S. Cei care nu au idee cine e Mircea Marian, pe unde mai e, cu ce se ocupa in prezent,nu trebuie sa-si faca griji. Acum lucreaza la Televiziunea Romana, face emisiuni pe acolo si e platit din bani publici de mine, de dvs si de alti fraieri care chiar cred ca Romania e reformata in bine de Traian Basescu si ai lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel