EXCLUSIV  Pancarta din secuime care l-a durut pe Seidler: Cât timp o să împușcăm urșii? Proști am fost!

FPAM a depus un memoriu către Avocatul Poporului privind OUG care permite uciderea urșilor în intravilan. Fotografie ilustrativă Pixabay
FPAM a depus un memoriu către Avocatul Poporului privind OUG care permite uciderea urșilor în intravilan. Fotografie ilustrativă Pixabay

Cristian Seidler, deputat USR-PLUS, şi-a spus părerea despre ordonanţa de urgenţă care prevede împuşcarea urşilor periculoşi, în direct la DC NEWS TV. 

"Dacă mă întrebaţi aşa, brut, dacă sunt de acord, pot să spun şi da, şi nu", a spus Cristian Seidler când a fost întrebat de Bogdan Chirieac ce părere are despre acest OUG. 

Pancarta din secuime care l-a durut pe Seidler 

"Eu înţeleg că sunt comunităţi umane puse în pericol de un urs. Între copil şi urs, aleg copilul. Dar nu e atât de simplu. De ce s-a ajuns acolo? De ce acum 50 de ani nu eram acolo? Am fost prin secuime. Am văzut pancarte mari pe care scrie ceva ce m-a durut: am cules fructele de pădure din faţa ursului. Dacă i-ai luat mâncarea, ce vrei să facă? E un animal. Spui că a venit peste tine ursul rău, după ce i-ai luat mâncarea. E un animal. 

Sigur, ce să faci când vine peste tine? Poate să îl împuşti. Dar e un animal. Cât timp o să împuşcăm urşii şi o să le luăm mâncarea din pădure? Ce o să constatăm după? Proşti am fost...", a punctat Cristian Seidler. 

Ce spunea, recent, ministrul Mediului 

"Sunt cifre care arată creşterea numărului de întâlniri între urs şi om, creştere a intrărilor în gospodării a acestor animale, creşte presiunea asupra zonelor locuite. Cu siguranţă, această specie trebuie protejată, aceasta este regula europeană şi România trebuie să respecte această regulă, dar directiva europeană face posibilă intervenţia umană în cazuri justificate pentru apărarea vieţii oamenilor şi a bunurilor create de om. Aceasta este regula care se aplică în toate statele membre unde mai există populaţie de urs. (...) Cea mai mare greşeală este să susţii această cauză de protejare a unei specii, indiferent de consecinţe. Nu poţi să protejezi nicio specie în detrimentul vieţii umane.

Nu poţi să protejezi nicio specie creând un pericol constant, real şi din ce în ce mai mare asupra vieţii şi sănătăţii umane. E cea mai mare greşeală. (...) Animale sălbatice intră în gospodării, viaţa copiilor care merg la şcoală, în plină zi, este pusă în pericol de animalele sălbatice care umblă pe stradă, intră în blocuri, intră în curtea şcolii, în pensiuni, în hoteluri, distrug bucătării, deschid frigidere. Este o situaţie care nu se mai găseşte în nicio ţară europeană. ", afirma ministrul Mediului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel