EXCLUSIV  Nouă perspectivă asupra iubirii. Practici despre care nu știați

Acad. Dr. Ovidiu Bojor și Maria Timuc au lansat o carte despre iubire, acea dragoste care atinge spiritualitatea.

Cartea care a apărut la Editura Dharana conține 372 de pagini și este împărțită în două mari capitole. În prima parte, semnată de Ovidiu Bojor, puteți citi despre plantele care au rol de stimulare sau inhibare a relațiilor intime dintre doi oameni în diferite regiuni ale lumii, de la China la India, de la plantele care cresc în țara noastră și până la elixirele dragostei din "Lumea Nouă". Iată câteva titluri din prima parte a cărții: "La izvoarele medicinii tradiționale chineze", "Ce sunt și cum se prepară elixirele dragostei" sau "Unguente și tincturi afrozidiace".

Partea a doua a cărții, semnată de Maria Timuc, descrie diferite tipuri de iubire: iubirea mântuitoare, iubirea reciprocă, iubirea posesivă, iubirea necondiționată, iubirea ca lumină, iubirea spontană. Câteva dintre titlurile acestui capitol subliniază necesitatea de a învăța să iubim și să recuperăm iubirea în noi înșine de câte ori o pierdem din diferite motive: "Practici care ne ajută să simțim mai multă iubire", "Iubirea și cele două forme ale atașamentului", "Plăcerea și gândurile nobile" sau "Practica iertării".

Maria Timuc, contactată de DC News, a vorbit despre această carte care vine cu o altă perspectivă asupra iubirii.

"Domnul Ovidiu Bojor mi-a fost colaborator pe vremea când lucram la Național, aveam împreună o pagină medicală. La începutul anului am vorbit despre reeditarea cărților lui și despre faptul că preluam adesea dintr-o carte asemănătoare care era semnată de dumnealui. Mi-a spus: 'ce ar fi să facem o reeditare a cărții, dar de fapt, să facem o carte nouă?' Am răspuns afirmativ și iată că s-a întâmplat! Se poate spune că sunt două cărți în una. Partea academicianului este mai aplicată, conține rețete pentru diferite probleme intime, iar partea a doua descrie tipurile de iubire. Cartea este o pledoarie pentru întoarcerea la iubire. Conține și multe elemente de educație. M-am gândit că trebuie să ne întoarcem puțin la sacralitatea în acest domeniu", ne-a spus Maria Timuc.

În rândurile de mai jos vă prezentăm un scurt fragment din cartea semnată de Maria Timuc și Ovidiu Bojor:

Tăierea legăturilor toxice prin iertare

"Cuplurile și noi, cu toții, ar trebui să facem din iertare o practică permanentă și nu spun asta din întâmplare. Ajungem la separare așa des în vremurile acestea pentru că iertarea nu mai este un instrument de autovindecare și de vindecare sau nu este suficient cunoscută pentru această putere a ei. "Cheia eliberării de regrete şi frică este iertarea. Iertarea nu înseamnă că dumneavoastră justificaţi trecutul. Ea înseamnă eliberare. Se eliberează doar acela care înţelege că a comis o greşeală şi prin înţelegerea acestui fapt el devine mai înţelept. Omul nu posedă darul iubirii perfecte ceea ce înseamnă că greşeşte şi de aceea are nevoie să ierte", scrie Luule Vilma în cartea sa, "Iertarea adevărată și iertarea mimată" (Editura Dharana).

Deci, toți greșim și de aceea toți trebuie să avem exercițiul iertării celorlalți, ca și exercițiul iertării de sine, împreună cu exercițiul rugăciunii pentru iertare. Iertarea este unul dintre cei mai puternici corectori interiori, unul care poate corecta chiar și karma, o poate șterge și poate rupe legăturile toxice dintre oameni. Una dintre marile puteri ale iertării este aceea că ea se transmite și altor persoane, și celor pe care-i iertăm, creând miracole în mintea, în emoțiile și-n comportamentele lor. Iată aici o metodă de iertare a Lulei Vilma, din cartea menționată mai înainte, o metodă de "tăiere a legăturilor toxice prin iertare".

Legăturile negative se destramă dacă vom spune cu sufletul deschis:

Eu te iert pentru ceea ce mi-ai făcut.

Eu mă iert că am acumulat în mine acest rău.

Îi cer iertare corpului (organului) meu, fiindcă i-am pricinuit rău.

Eu te iubesc, corpul meu.

Dacă i-am pricinuit cuiva vreun rău (în gând, de asemenea), îi cer iertare. Mă iert şi pe mine pentru cele întâmplate.

Aţi înţeles corect? A elibera înseamnă a ierta, deci trebuie să eliberaţi legătura negativă de la ambele capete".(Maria Timuc)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel