Nikos Koudunis, medic în Grecia: Românul infectat în Kefalonia are varicelă, nu variola maimuței

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Românul turist în Grecia nu are variola maimuței. 

Medicul Nikos Koudunis a informat, în această dimineață, la Antena 3, că turismul român în Grecia nu are variola maimuței. Conform testelor efectuate și informării oficiale ale autorităților elene, turistul român are varicelă

Bărbatul se afla pe insula Kefalonia, împreună cu prietena sa, din Marea Britanie, țară din care cei doi au și plecat spre insulă, în vacanță. Conform informațiilor furnizate anterior de către medic, românul are febră mare de mai multe zile, dar și o erupție cutanată. 

Deși Grecia se așteaptă la 20 de milioane de turiști în acest sezon, medicul Nikos Koudunis spune că, în ciuda restricțiilor ridicate, neoficial, medicii din Grecia susțin în continuare purtarea măștii de protecție. Însă, conform acestuia, deciziile se iau acum, în Republica Elenă, în susținerea turismului, sector economic care reprezintă 25% din PIB-ul țării. 

Condiții de călătorie în Grecia

Grecia ar urma să fie a doua destinație pentru turiștii români, după țara noastră - aceasta este promisiunea ce i-a fost făcută ministrului grec al Turismului, în momentul vizitei în România. 

Dacă în anii pandemici, accesul în statul elen se făcea cu certificat de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau test negativ COVID, dublat de teste aleatorii rapide la graniță, anul acesta se călătorește în Grecia doar cu buletinul. Majoritatea restricțiilor au fost ridicate încă de la începutul lunii mai 2022. Statul elen ridică obligativitatea purtării măștii în avioane și în spațiile închise, de la 1 iunie 2022. 

Unde rămâne masca obligatorie în Grecia

”Obligativitatea purtării măștii rămâne valabilă în spitale, căminele de bătrâni și în transportul urban, precum autobuze, metrouri și tramvaie” a spus ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat. 

Vacanță GRECIA 2022. Cinci MOTIVE ca să alegi KAVALA, pe nedrept ocolită în drum spre Thassos

Kavala este un oraș cu o puternică istorie. Se spune că de aici a pornit creștinismul în Grecia și în Europa, odată cu venirea Apostolului Pavel. Vindecarea unei tinere ar fi dus la încarcerarea sa. Astăzi, o biserică îi stă mărturie - Biserica Sfântul Nicolae. Dar Kavala e chiar mai mult de atât. Orașul este împărțit în două, orașul vechi păstrând amintirea lui Mohammad Ali, prin statuia realizată de către sculptorul Konstantinos Dimitriadis, dar și prin casa ce astăzi îi este transformată în muzeu. Numit și Mehmed Ali, el a fost pașă și vicerege al Egiptului, încurajând apariția statului egiptean modern. Deși analfabet, a înființat chiar și un Minister al Educației. A sprijinit sistemul de învățământ, a pus bazele primei școli de inginerie din Egipt, dar și a primei școli de medicină. Casa sa din Kavala era una dintre cele mai mari în acele timpuri, fiind considerată unul dintre cele mai elocvente exemple ale arhitecturii otomane din secolul al XVIII-lea. Kavala se caracterizează prin diversitate. Aici veți găsi și o moschee construită de Suleiman Magnificul în onoarea prietenului său, Ibrahim Pașa. Tot la comanda lui Suleiman Magnificul, a fost construit și celebrul apeduct din Kavala, Kamares, emblemă a orașului, alături de castelul ce tronează deasupra Kavalei.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel