Neamţ: Şapte localităţi, afectate de inundaţii

Şapte localităţi din judeţul Neamţ au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut joi seara şi în cursul nopţii, fiind inundate mai multe gospodării.

Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în localitatea Trifeşti unde viiturile au inundat 32 de gospodării. Trei persoane au fost evacuate de pompierii ISU, în timp ce alte 30 de persoane s-au autoevacuat din calea torenţilor. Tot la Trifeşti au fost inundate aproape 7 hectare de teren arabil, potrivit unui raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Sursa citată mai precizează că peste 9 kilometri de drumuri din mai multe localităţi au fost afectaţi de viiturile produse, iar localităţile Valea Ursului, Muncelu de Jos şi Gorun nu sunt alimentate cu energie electrică, 351 de familii neavând curent.

În cursul serii de joi, mai mulţi arbori căzuţi pe o linie electrică a CFR, în zona barierei din comuna Horia, au întrerupt circulaţia feroviară. Trenurile au fost nevoite să oprească în staţia Roman, respectiv în staţia Secuieni, unde locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive diesel pentru a putea fi traversată zona neelectrificată. Situaţia a întârziat trenurile cu circa 40 de minute, iar defecţiunile au fost remediate total vineri dimineaţa, în jurul orei 5,30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel