Munca - marea absentă din programul de guvernare

Presa a reușit să găsească câteva puncte ale viitorului program de guvernare. Indexări de pensii și salarii la stat, reduceri de impozite, inclusiv TVA, 50.000 de locuri noi în grădinițe până în 2016, o asistență socială îmbunătățită, reluarea licitațiilor pentru Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă sau Centura Bucureștiului în regim de autostradă.

Într-o țară prăbușită de guvernarea demolatoare a PDL-ului, nici după șapte luni premierul Ponta nu a reușit să găsească liniile directoare ale scoaterii României din criză, într-un viitor cât de cât previzibil. Probabil că decizia strategică a USL ar fi trebuit să fie crearea de noi locuri de muncă în domeniul privat. Cel puțin asta își propun guvernele din SUA, Germania sau Marea Britanie. Modalitățile tactice de realizare a acestui obiectiv rezultă din doctrinele politice: socialiștii pot încuraja creșterea numărului de asistenți sociali, liberalii - micșorarea impozitelor pentru companii.

Ce a ieșit până acum pe piață din programul de guvernare sunt mai degrabă promisiuni electorale. Ori, campania tocmai s-a încheiat. Cred că munca și promovarea ei ar fi trebuit să fie punctul central al oricărui guvern responsabil, care a preluat o Românie distrusă, înconjurată de o Europă în criză profundă.

Încurajând munca, deocamdată guvernul Ponta II închide țara de Sărbători…

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel