Ministrul Sportului din Italia: Jucătorii suspendați pentru pariuri trebuie excluși de la echipa națională

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Află ce declarații a făcut ministrul Sportului din Italia.

Ministrul italian al Sportului, Andrea Abodi, a declarat vineri că trebuie "să se pună problema" excluderii definitive de la naţionala Italiei a jucătorilor suspendaţi pentru pariuri ilegale.

"În opinia mea, a fi selectat la naţionala Italiei trebuie să exprime valoarea fotbalistică a unui jucător, dar şi valoarea sa morală", a afirmat Abodi la o emisiune a postului de radio Rai 1.

"Să nu mai joci la echipa naţională, nu înseamnă că nu mai eşti fotbalist, ci că eşti în alt fel. Este o problemă care trebuie pusă", a spus ministrul.

"Nu este o întâmplare că Federaţia italiană organizează, a organizat şi va organiza cursuri de formare pentru toţi jucătorii de la toate echipele naţionale, astfel încât ei să devină conştienţi de îndatoririle lor. Sunt puncte de referinţă pentru ceea ce fac pe teren şi în afara lui. Dacă acest lucru nu este luat în considerare, este înaltă trădare", a adăugat el.

Nicolo Fagioli, mijlocaşul lui Juventus Torino, a primit o suspendare de şapte luni după ce a recunoscut că a pariat pe meciuri de fotbal, a decis marţi procurorul Federaţiei italiene de fotbal (FIGC).

Anchetatorii s-au prezentat pe 12 octombrie la Coverciano, centrul de antrenament al naţionalei Italiei de lângă Florenţa, pentru a-i anunţa pe Nicolo Zaniolo, de la Aston Villa, şi pe Sandro Tonali, de la Newcastle United, că fac obiectul unei investigaţii pentru pariuri ilegale şi pentru a-i audia.

Cei doi au ratat meciurile Italiei din preliminariile EURO 2024 cu Malta şi Anglia.

Tonali a recunoscut în faţa procurorului FIGC că a pariat pe platforme ilegale, inclusiv pe meciuri ale fostei sale echipe, AC Milan, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel