ANM, prognoza meteo - Vremea începând de luni. Val de frig

Sebastian Florea / 21 ian 2019 / 07:29 Salveaza PDF Comentarii

ANM, prognoza meteo - Temperaturile sunt în scădere la începutul acestei săptămâni, dar vor crește începând de joi.

ANM, prognoza meteo - Săptămâna începe cu un val de frig, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), dar se va încălzi spre sfărșitul perioadei.

ANM, prognoza meteo - În perioada 21 ianuarie – 18 februarie, în partea de sud, sud-est a ţări, sudul Munteniei, Dobrogea va fi mai cald, în schimb în jumătatea de nord a ţării, în partea de vest mai ales pot fi temperaturi apropiate mediilor, în rest mai cald pentru perioada pe care o traversăm. Lucrurile se mai pot schimba, este o situaţie mai delicată săptămâna viitoare, este vorba de un ciclon atmosferic de origine mediteraneeană care va fi de interes pentru evoluţia vremii de săptămâna viitoare de aici precipitaţii mai însemnate în jumătatea de sud a ţării, aport de aer cald şi umed dinspre bazinul Mării Mediterane. Vor fi temperaturi mai ridicate în sud est şi precipitaţii mai abundente, anunță Antena 3, putând depăşi pragul de 10 grade Celsius.

ANM, prognoza meteo - Conform sursei citate, în noaptea de luni spre marţi vor fi în Moldova minime de -10, – 12 grade, dar mai apoi temperaturile minime vor fi destul de ridicate -4, + 4 grade. Cu valori mai ridicate în Dobrogea. Începutul de săptămână debutează cu vreme mai rece, luni, maxime de -3 grade în Moldova, 5 grade în Dobrogea. De miercuri, temperaturile mai cresc. Marţi, iar va fi frig cu – 4 și – 6 grade în nordul Moldovei. Temperaturile vor fi în general apropiate de mediilor perioadei.

Citește și: ZODII afectate de eclipsă 21 ianuarie 2019- Luna sângerie

ANM, prognoza meteo - Precipitații

 

Sunt așteptate precipitaţii pe suprafeţe extinse şi însemnate cantitativ mai ales în jumătatea sudică a ţării şi vorbim de precipitaţii mixte în partea de sud, în dealurile subcarpatice din sud în Carpaţii Meridionali, destul de multă ploaie în partea de sud-est, ninsori în Moldova. Poate apărea fenomenul de polei în zonele unde vor fi ploi", informează ANM.

ANM, prognoza meteo - Vremea în București

 

ANM, prognoza meteo - În Capitală este aşteptată o vreme închisă cu precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi maxime pozitive. Lapoviţă şi ninsoare, în noaptea de luni şi marţi, iar de miercuri pot apărea ploi. Destul de rece la începutul săptămânii, 1 grad, 0 grade maxima. Miercuri şi joi, temperatura mai creşte: 4 grade şi precipitaţii sub toate formele. 

Conform sursei citate,  minimele vor fi ridicate, mai rece va fi în dimineaţa zilei de marţi -4 grade ca mai apoi să avem în jur de 0 grade dimineaţă. Sunt temperaturi normale, chiar mai ridicate în partea de sud-est a ţării", a declarat meteorologul de serviciu.

ANM, prognoza meteo - Vremea la munte

 

La munte sunt așteptate ninsori însemnate cantitativ mai ales în Carpaţii Meridionali şi în staţiunile de pe Valea Prahovei şi temperaturi apropiate de mediile perioadei. Pe fondul încălzirii vremii îşi pot face apariţia lapoviţele sau ploaia.

CItește și: Angi Șerban: "Toată mizeria a fost depozitată în Piața Victoriei". Ce spune legea

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26