Meciul Ponta-Băsescu: 2 la 0

Noi, românii, nu putem să mai stăm ca râmele, a spus Traian Băsescu, înainte sau după ce a fost ușuit de Sarkozy sau de Merkel. Ori poate era ceva legat de Olanda... nici nu mai contează. Oricum, prin această formulă mustind de patriotism nu a mișcat nici o frunză moartă din drum.

În cazul hortystului-scriitor, Băsescu a tăcut mult mai tare decât râma amintită mai sus. Ca urmare, răsplata a venit de la Budapesta: premierul Victor Orban i-a dat cu flit lui Victor Ponta și a stat la taifas doar cu marele combinator al politicii mondiale, Traian Băsescu.  Chiar, unde o fi acum cenușa fascistului Nyiro Josef? A  ascuns-o Orban prin bagaje și i-a plasat-o lui Băsescu, la Cotroceni? Au dus-o înapoi în Spania? O strecoară contrabandiștii unguri peste graniță, ca pe o sacoșă cu cocaină?

Cert este că partenerul de viclenii al premierului ungar a tăcut, taman când trebuia să vorbească. Funcția de președinte nu presupune competențe privind dobânda bancară, guvernanța fiscală sau deficitul de la Fondul de pensii, dar intervenția în cazul unui act inamical, sau chiar dușmănos, al unui alt stat se impune de la sine. Pe români cred că îi va interesa prea puțin cine se duce la Consiliul European, premierul sau președintele, dar i-ar fi deranjat o nouă umilință la Odorhei.

Victor Ponta a punctat de două ori în cazul agresiunii puse la cale de Parlamentul ungar. Odată că guvernul a reușit să împiedice sacrilegiul. În al doilea rând, a respectat competențele funcției și nu a ieșit în față, să ordone/explice/prezinte acțiunile MAE. Două diferențe majore față de mandatul premierului Bă-Boc.

Acțiunea coordonată de alde Orban poate avea, însă, și o reușită parțială. Guvernul de la Budapesta încearcă să impună un nou partid maghiar, în Ardeal, iar manevrele naționaliste i-au  adus voturi lui Victor Orban. Nu putem decât să sperăm că maghiarii noștri sunt mai deștepți decât ungurii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel