Lovitură pentru PREOȚI. Parlamentul, în fața unei decizii-cheie

Parlamentarii propun ca preoții să fie verificați dacă au colaborat cu Securitatea, prin eliminarea prevederii care stabilește că preoții nu pot fi verificați dacă au fost colaboratori decât la cererea cultului din care fac parte. 

Dacă modificarea va fi adoptată, orice persoană va putea solicita verificarea unui preot, indiferent de cultul căruia îi aparţine. Proiectul îşi propune să modifice un amendament adus în 2008 legii deconspirării dosarelor securităţii. Iniţiatorii proiectului spun că preoţii au parte de tratament preferenţial pentru că pot fi verificaţi doar la cererea şefilor cultului de care aparţin. "În prezent, asistăm la o încălcare flagrantă a principiului egalităţii în faţa legii, prin faptul că foştii colaboratori ai Securităţii, care acum pot fi ierarhi şi şefi ai cultelor religioase, sunt protejaţi pe nedrept de privilegiul exclusivist al cultului de a solicita verificarea calităţii de colaborator. Prin actuala formă a legii se aduce atingere valorilor justiţiei sociale, a statului de drept şi a idealurilor Revoluţiei din 1989", explică iniţiatorii, potrivit realitatea.net

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii este de acord cu ideea şi cere Parlamentului să dea un vot favorabil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel