Laptopurile se scumpesc în 2012. Vezi de ce

laptop
laptop

Reducerea disponibilităților de hard-discuri va fi principala cauză care va duce în continuare la scumpiri ale unor dispozitive mobile precum laptopul, potrivit unor estimari ale specialiștilor Flanco.

„Tabletele și smartphone-urile pot înregistra, de asemenea, ușoare creșteri de preț, pe fondul îmbunătățirii performanțelor și a dotărilor fiecărui echipament”, cred reprezentanții retailerului.

Prețurile laptop-urilor, tabletelor și smartphone-urilor au crescut pe finalul anului 2011 , din cauza evoluției unor factori precum costul materialelor, disponibilitatea componentelor și evoluția cursului de schimb.

Cu toate acestea, vânzările în sector vor crește în 2012. Astfel, protivit Flanco, comerțul cu smartpone-uri va cunoaște o creștere spectaculoasă în acest an, de până la 10 ori. Printre dispozitivele mobile, cea mai mică creștere a vânzărilor o vor înregistra notebook-urile (+20%), în timp ce numărul tabletelor comercializate va spori de trei ori, estimează Flanco

În prezent, rata de penetrare în România a notebook-urilor este de 20%, iar durata de viață pentru un echipament IT este de aproximativ 3 ani. În 2011 , în magazinele Flanco, notebook-urile au avut o pondere în vânzări de circa 17%

În ceea ce priveste piața tabletelor, anul trecut acestea au avut o pondere de circa 1% în vanzarile totale, respectiv 5% în vânzările din categoria PC. Pentru 2012, reprezentanții retailerului estimează o triplare a vânzărilor de tablete, în condițiile în care piața de profil este încă la început în România. Flanco își propune să ajungă, în anul 2012, la o cota de 18% pe piața tabletelor.

Potrivit Flanco, în medie, românii cheltuiesc 400 euro pe un laptop, 250 euro pe o tableta și 400 euro pe un smartphone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel