Lansarea revistei „75HP" la Cafeneaua Critică - final de stagiune

Înaintea vacanței de vară, joi, 14 iunie 2018, ora 19.00, la final de „stagiune", Cafeneaua critică propune o nouă Gală în cadrul căreia vor fi acordate Premiile Cafenelei critice pentru perioada octombrie 2017-iunie 2018 (va fi a cincea ediție a acestor premii).

"Cu această ocazie, vom celebra reeditarea numărului unic al revistei avangardiste 75 HP, proiect realizat de Editura Muzeul Literaturii Române, alături de profesorul Ion Pop, invitat să ne vorbească despre mișcarea avangardistă din România anilor 1920. Reproducerea anastatică a revistei-manifest din 1924 este precedată de un studiu introductiv semnat de Marina Vanci-Perahim, preluat din ediția franceză din 1993. Publicația anunță inventarea pictopoeziei, o tehnică menită să răstoarne clișeele, să „deparaziteze" literatura de genurile clasice, proclamând libertatea totală de expresie și nevoia invenției permanente." anunță MNLR într-un comunicat.

Invitat special: Ilie Stepan fondatorul grupului Pro Musica, autor al cîntecului Timişoara, considerat „Imnul Revoluţiei din 1989".
În programul serii – surprize, muzică, vin şi şampanie, antren!
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Despre Cafeneaua critică

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare", în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

Joi 14 iunie 2018, orele 19.00-22.00
Grădina MNLR/ Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti
Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei şi în spatele UNITER)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel