La munte cald, ceață în restul țării. Alina Șerban: De luni, temperaturile vor scădea mult

Vreme / Foto Pexels
Vreme / Foto Pexels

Sâmbătă dimineață, a avut loc un fenomen meteo deosebit.

Sâmbătă dimineață, a avut loc un fenomen meteo deosebit, o inversiune termică, ce a venit cu temperaturi mai ridicate decât de obicei la munte, iar în restul țării, cu ceață.

Meteorologul Alina Șerban a explicat ce implică fenomenul de inversiune termică și la ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare.

„Într-adevăr, vorbim despre temperaturi mult mai ridicate în zonele de deal și de munte, față de zonele joase de relief, respectiv, la ora 8:00, aveam temperaturi de 7-8 grade pe crestele montane, pozitive vorbim aici, și -6, -7 grade în zonele joase de relief. În aceste condiții, bineînțeles că s-a produs și ceață în foarte multe zone din țară, ceață care determină vizibilitate scăzută, în partea de sud, de centru, de est și în vestul țării”, a spus Alina Șerban, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Această ceață va persista oarecum în anumite zone și pe parcursul zilei și va determina în continuare temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată, în zonele joase de relief, pentru că în zonele de deal și de munte vom avea o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, ce vor atinge și astăzi 15 - 16 grade”, a precizat meteorologul Alina Șerban.

Vremea se răcește de luni

Și în zona Capitalei, de altfel, vom avea temperaturi scăzute la această dată. Ne așteptăm la o vreme închisă pe parcursul zilei, care poate să determine temperaturi modeste, în funcție de cât va apărea soarele pe cer pe parcursul zilei de astăzi, conform meteorologului.

„Acest tablou meteorologic se va menține și pe parcusrsul zilei de mâine, apoi un val de aer rece, de această dată, va cuprinde treptat toate zonele țării și va determina o vreme din ce în ce mai rece”, a mai precizat Alina Șerban.

De asemenea, a mai spus că temperaturile vor scădea destul de mult, începând cu ziua de luni. „Atât valorile maxime, cât și cele minime vor fi negative în aproape toate regiunile”, a subliniat meteorologul Alina Șerban.

„Precipitațiile deocamdată nu apar, acestea vor fi astăzi și mâine”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban, sâmbătă, la Antena 3.

VEZI ȘI: COD GALBEN în 14 județe din România. ANM, avertizări de ultimă oră

Infotrafic: vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din România

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, pe Autostrada A1 București - Pitești, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 50-100 de metri, pe tronsonul kilometric 11- 50.

De asemenea, pe A3 Turda - Borș, circulația se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Fenomenul este semnalat și pe A10 Turda – Aiud, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 – 150 de metri.

Probleme provocate de ceață sunt și pe rețeaua de drumuri naționale, în special în Ardeal și Moldova.

Polițiștii le recomandă șoferilor să reducă viteza, să crească distanţa de siguranță între mașini și să folosească luminile.

În plus, pe autostrăzi șoferii nu trebuie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, șoferii trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel