Italia, Cupa Mondială 2018. "Azzurii", desfințați de presa italiană

Rusia, Cupa Mondială de Fotbal 2018, FIFA
Rusia, Cupa Mondială de Fotbal 2018, FIFA

Ziarele de sport din Italia anunță apocalipsa după ce naționala de fotbal din 'cizmă' a ratat calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, după o perioadă de 60 de ani. 

Gazzeta dello sport notează că italienilor le-a fost refuzat un penalty, asta după ce în prealabil au fost refuzate alte două lovituri de pedeapsă și mai clare pentru suedezi. Iată ce titrează gazzeta:

"Nu vor fi nopți magice în care să așteptăm un gol fantastic, nu vom mai avea pe cine încuraja, dragostea noastră va fi îndreptată spre alte lucruri. Italia nu va participa la Cupa Mondială, ceea ce nu s-a mai întâmplat din '58. În Rusia nu mergem noi, ci Suedia, cu merite depline, pentru că în 180 de minute nu am reușit să înscriem măcar un gol. Un dezastru sportiv, unul anunțat: Scorul de pe San Siro (0-0) reflectă dezastrul tehnic și tactic care nu mai are nevoie de cuvinte. Consecințele vor fi inevitabile pentru antrenorul Giampiero Ventura", notează prestigiosul ziar sportiv italian.

Corriere dello sport este chiar mai vehement. Ziarul italian notează că prejudiciul este imens atât pentru federație cât și pentru sportul italian:

"MILANO - 1930, 1958, 2018. Pentru a treia oară în istorie, echipa națională italiană se află în afara lumii fotbalistice. Nici un efect pe San Siro, iar returul  Italia-Suedia se termină cu 0-0. Azzurii plătesc alegerile lui Ventura, confuze și contradictorii în cele două meciuri decisive desfășurate în playoff-urile împotriva scandinavilor. Un prejudiciu incalculabil pentru Federație, pentru sportul italian.Vor fi făcute evaluări și luate măsuri drastice. Responsabilitatea pentru un astfel de eșec trebuie evaluată la rece, când lacrimile se usucă," notează Corriere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel