EXCLUSIV  Ianis Hagi, lăsat pe dinafară într-un meci crucial pentru Rangers. Gerrard, mişcarea prin care a pierdut calificarea

Facebook Ianis Hagi
Facebook Ianis Hagi

Ianis Hagi, şeptarul lui Glasgow Rangers, a fost rezervă neutilizată în meciul retur cu Slavia Praga, din Europa League, pierdut de echipa sa cu 2-0. 

După ce la Praga, în meciul tur, Ianis Hagi a fost cel care a salvat echipa lui Gerrard, urmărind o minge care părea pierdută şi pasând în faţa porţii pentru golul de 1-1, care a făcut-o pe Rangers favorită la calificare, în retur românul nu a intrat pe teren nici măcar pe finalul meciului. 

Iar mutarea este una care naşte multe semne de întrebare, fie cu privire la relaţia dintre Ianis Hagi şi Steven Gerrard, fie cu privire la abordarea meciului de către antrenorul englez. 

Conform site-ului oficial al UEFA, Glasgow Rangers a avut un singur şut pe poartă într-un meci în care trebuia să marcheze, după ce cehii au deschis scorul în prima repriză, prin Olayinka, trei lovituri de colţ şi o posesie a balonului de 49 la sută. Scoţienii au excelat, însă, la duritate, încasând 5 cartonaşe galbene şi două roşii. 

Astfel, decizia lui Gerrard de a nu-l introduce pe teren pe Ianis Hagi, cel mai bun pasator al echipei în campionat şi omul care a adus golul egalizator la Praga, este cu atât mai ciudată. Mai ales pentru că după meciul tur se vorbea, în presa britanică, de o mutare a lui Steven Gerrard la Liverpool, alături de Ianis Hagi. În final, poate rezultatul ar fi fost neschimbat, dar în loc de fotbalişti duri, Rangers ar fi putut încerca să schimbe soarta jocului prin introducerea unor fotbalişti care să ţină de minge, să limpezească jocul şi, de ce nu, să caute ultima pasă. 

La polul opus, Nicolae Stanciu, fără să facă un meci mare, a marcat un gol extraordinar la singurul său şut pe poartă şi şi-a ajutat echipa să se califice în sferturile de finală. 

Nicolae Stanciu, golul zilei în Europa League. Lovitură liberă ca David Beckham - VIDEO

România, un singur reprezentant în sferturile competiţiilor europene 

După meciul de la Glasgow, România a rămas cu un singur reprezentant în cursa pentru un trofeu european, Nicolae Stanciu. Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a fost eliminată de Villareal, cu 4-0 la general, Ianis Hagi a rămas acasă după dubla cu Slavia Praga, iar Ştefan Radu a fost eliminat cu Lazio de Bayern Munchen, campioana en-titre a Europei. 

În alte meciuri, Manchester United a reuşit să o elimine pe Milan din optimile Europa League, după un meci demn de o finală de Liga Campionilor, iar Ajax s-a calificat în dauna celor de la Young Boys Berna. 

*acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel