Guvernul Boc – vulnerabilitate la securitatea naţională

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat public că la 30 iunie va evalua miniştrii din Guvern, iar cei care nu şi-au realizat planul de investiţii vor fi schimbaţi. Asta în situaţia în care economia ţării e prăbuşită. Concomitent cu anunţul preşedintelui, Olanda a anunţat că se opune admiterii României în Schengen şi că va mai discuta problema abia în 2012. În acest moment putem afirmă cu date şi fapte că avem de-a face cu cel mai slab Guvern din istoria post decembristă a României. Cu puţine excepţii, Executivul e populat de provinciali, unii simpatici, bine intenţionaţi dar ineficienţi, altii pur şi simplu proşti şi care reprezintă în sine un pericol pentru România.

Poate că schimbarea premierului Boc nu este posibilă din cauza jocurilor politice din Parlament. România are însă nevoie de miniştri la Economie şi Finanţe care să înţeleagă măcar ce se petrece la reuniunile de la Bruxelles. Trecem peste faptul că dnii Ariton şi Ialomiţianu nu vorbesc nici o limbă străină. Dar dânşii nici măcar cu translator nu înţeleg nimic când vine vorba de Europa sau de criză. Dl Vreme de la Comunicaţii a reuşit performanţa unui „zero absorbţie“ de fonduri europene. Dl Igaş de la Interne e deja în folclorul cu miliţieni.

Dl Tabără de la Agricultură a blocat finanţările europene pentru fermierii români. Dl Borbely de la Mediu nu înţelege că şi firmele maghiare trebuie să treacă de licitaţii pentru a utiliza banii europeni. În sfârşit dl. Baconschi a reuşit performanţa să facă să deraieze chiar şi un organism viu şi structurat aşa cum era diplomaţia româna. Omul nu are nici o treabă cu politica externă, preocupat fiind de ce va face când va ajunge el la Cotroceni preşedinte…

Nu avem mari speranţe în pepiniera de cadre a PDL, dar mai jos de ce este acum nu se poate. Actualul guvern a reuşit să facă ceea ce nu s-a mai întâmplat dinainte de 1996: să desprindă România din trenul Occidental.

În acest context, faptul că americanii au început să pună scutul antirachetă în ţara noastră este pur şi simplu o excepţie de la traseul dezastruos al României. Nu avem de-a face cu vreo performanţă instituţională, ci cu un demers aproape privat al Cotroceniului desfăşurat în ultimii 7 ani pe lângă unchiul Sam.

Aşa zisa “modernizare” a României, în fapt un hei-rup al PDL în speranţa unei noi victorii în 2012, riscă să aducă ţara nu înapoi în anii ’90, ci chiar mai jos, în ultimii ani ai dictaturii lui Ceauşescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel