Google îl omagiază pe Charles Dickens

google_02 Feb. 07 00.09
google_02 Feb. 07 00.09

Google, cel mai mare motor de căutare, continuă seria de omagieri a marilor personalități ale culturii universale sau evenimente importante din istoria lumii, cu aniversarea a 200 de ani de la nașterea marelui scritor englez Charles Dickens. Cu un Doodle cu totul special, inspirat din cunoscutele opere ale lui Dickens, Google caută să readucă în memoria internauților realismul secolului al XIX-lea, ilustrat atât de bine de personaje precum Pip, Oliver Twist, David Copperfield.

"Să-ți spun ce este dragostea adevărată. E credință oarbă, umilință fără preget, supunere desăvârșită, încredere și dăruire împotriva ta însuți, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îți dai inima și sufletul întreg celui care ți le va zdrobi", spunea Charles Dickens, autorul cunoscutului roman ”Marile speranțe” (1860).

Născut pe data de 7 februarie 1812, în localitatea Portmuth, Hampshire, Charles John Huffam Dickens a trecut prin viață experimentând o copilărie fericită, într-o familie care aparținea nobilimii mijlocii, dar și traiul mizerabil din închisoarea datornicilor, unde întreaga familie ajunge după ce tatăl risipește nesăbuit averea.

Angajat al unei fabrici de ghete, copilul de 12 ani muncește și câte 10 ore pe zi, iar o mare parte din romanele sale de mai târziu ilustrează experiențele dramatice care i-au marcat destinul.

Până în momentul în care a cunoscut succesul celor scrise de el, Charles Dickens a lucrat la un cabinet de avocatură, apoi ca stenograf și ziarist, iar în viața personală și-a câștigat meritul de a fi un tată responsabil pentru cei zece copii pe care i-a avut, dar și meritul de a fi un soț infidel.

Cunoscut prin opere precum Marile speranțe, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Martin Chuzzlewit, Dombey și fiul, Timpuri grele, Dugheana cu vechituri (Prăvălia cu antichitatăți), Charles Dickens a fost receptat ca un fin observator al realității imediate cu un simț deosebit al umorului, personajele sale ilustrând situații de viață mereu în actualitate, fapt ce a determinat ca opera sa să fie neatinsă de trecerea timpului.

Charles Dickens se stinge din viața la 58 de ani, în 1870, în urma unui atac de cord, fiind înmormântat în Colțul poeților din Catedrala Westminster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel