Gaudeamus, primit cu brațele deschise în Piața Unirii din Oradea

Gaudeamus Oradea, evenimentul cu numărul 99 în seria pe care Radio România a inaugurat-o în urmă cu peste 20 de ani, s-a încheiat cu greu astăzi: sute de vizitatori au luat cu asalt standurile încă de la prima oră iar porțile au rămas deschise și după momentul anunțat pentru închiderea ediției, datorită numeroșilor entuziaști încă prezenți în incintă.

Evenimentul, aflat la a patra ediție, dar la prima derulată în Piața Unirii, a avut loc în intervalul 10 – 14 mai și a fost primit cu brațele deschise de către orădeni. Atât bilanțul statistic, care, în ciuda ploii torențiale care ne-a pus la încercare pe parcursul zilei de sâmbătă, a înregistrat mai mulți vizitatori decât la edițiile precedente – peste 17.800 - cât și deschiderea cu care publicul orădean a întâmpinat evenimentul, sus.in statutul de reper al vieții culturale din această zonă a țării, pe care Gaudeamus Oradea și l-a câștigat.

(w670)

Cea mai recentă componentă a Caravanei Gaudeamus și a Programului Lectura – GAUDEAMUS Oradea – este organizată de Radio România (Centrul Cultural Media și Radio Cluj) în parteneriat cu Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost scriitorul Traian Ștef, redactor șef al revistei orădene „Familia”.

Premiile GAUDEAMUS Oradea 2017, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 14 mai, la ora 13.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului

Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura Nemira, locul 2 – Editura Trei şi locul 1 – Grupul Editorial Art

Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost desemnată seria „Harry Potter” de J. K. Rowling, publicată de Grupul Editorial Art

Trofeul Presei, pe secţiunile publicaţii, radio, TV și online a revenit ziarului „Bihoreanul” – secţiunea publicaţii, postului Radio Vocea Evangheliei – secţiunea radio, postului Digi 24 Oradea și website-ului bihon.ro – secțiunea online.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Denisa Gabriela Hodișan. Premiul, constând în produse cosmetice, a fost oferit de Avon România.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola GAUDEAMUS, organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Câştigătorii celor 16 premii puse în joc au fost:

- Amelia – Carmen Cristea: Marele Premiu al Tombolei Gaudeamus, constând în suma de 300 de lei, oferită de Asociația Club Lions 22 Oradea;

- Nicoleta Rotaru, Florina – Mariana Baș, Roxana – Denisa Ciucioiu, Gianina – Elena Gal, Camelia – Luminița Popa, Silvia Moldoveanu, Bianca Oșvat, Ioan Baciu, Laura Puian și Dezsi Renata – câte un pachet de produse cosmetice oferite de Avon România;

- Adrian Dorobanțu, Alesia Rengle, Iris Mihai, Zena Pop Cohuț și Alexia Dan – câte un premiu constând în 2 permise de acces la Aqua Park President Băile Felix.

Proiecte derulate sub sigla GAUDEAMUS

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care Radio România promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către cei mai tineri reprezentanţi de top ai învăţământului românesc. Invitaţii de nota 10 la GAUDEAMUS Oradea, elevi din judeţul Bihor premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline, au fost: Árva Norbert Ákos, Divin Judit (Liceul Teoretic „Ady Endre”, Oradea) şi Bede Ákos (Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău).

Premiile au fost oferite de Dacia şi Radio România.

Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Cele circa 350 de volume care au fost donate la GAUDEAMUS Oradea 2017, pentru acest proiect, vor avea ca destinație localitatea Răbăgani din județul Bihor.

Următoarea etapă a Caravanei GAUDEAMUS 2017 va avea loc în Mamaia – a noua ediţie - în perioada 11 – 15 august, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţeta Perla. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel