Furtuna de COD ROŞU a lăsat zeci de mii de oameni fără curent electric

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Peste 41.000 de bihoreni, din 116 localităţi, au rămas joi fără curent electric în urma furtunii de cod roşu, în şase localităţi, cu circa 800 de consumatori, fiind încă în lucru, vineri dimineaţa, remedierea deranjamentelor, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.

"Pentru remedierea deranjamentelor au acţionat 27 de echipaje ale societăţii de distribuţie a energiei electrice, acestea fiind în mare parte înlăturate în urma intervenţiilor operative, astfel că, în data de 28 iunie, la ora 8,00 mai erau şase linii de medie tensiune afectate parţial, 30 de posturi trafo nealimentate, şase localităţi afectate, cu 800 de consumatori", potrivit sursei citate.

Joi, între orele 17,20 şi 21,00, în dispeceratul ISU Bihor au fost primite peste 150 de apeluri care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă provocate de furtuna puternică. Populaţia a fost avertizată, începând cu ora 17,10, prin patru mesaje, prin aplicaţia informatică RO - ALERT.

Câţi pompieri au intervenit 

Peste 100 de pompieri militari au acţionat cu 24 de autospeciale de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse în urma avertizării prin Cod roşu de furtună în judeţul Bihor, numărul total al intervenţiilor ridicându-se la 63. În sprijinul forţelor de intervenţie au acţionat în teren şi echipaje ale Companiei de Apă Oradea, RER Ecologic, S.C. Electrica şi Telekom.

Cele mai multe intervenţii, 37 la număr, au avut loc în Oradea, unde o locuinţă, 6 curţi, 11 subsoluri şi 7 străzi au fost inundate, au căzut 11 copaci şi un stâlp. De asemenea, intervenţii ale pompierilor au avut loc în alte 12 localităţi din judeţ: Sânmartin, Borş, Santăul Mic, Salonta, Marghita, Abram, Beiuş, Şinteu, Aleşd, Săcueni, Diosig şi Ianca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel