Fenomenele extreme au făcut prăpăd în țară. Alerte de Cod Roșu și Cod Portocaliu. Avertizările în vigoare la această oră

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Fenomenele meteo severe au produs pagube însemnate în noaptea de duminică spre luni. Au fost emise de ANM numeroase alerte de Cod Roșu și Cod Portocaliu încă din seara zilei de duminică. 

Zeci de case şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Dolj şi peste 53 de străzi din municipiul Craiova au fost inundate, copaci şi acoperişuri de blocuri au fost doborâte, iar mai multe maşini au fost luate de apă, în seara şi noaptea de duminică spre luni, în urma unei ploi torenţiale, de 40-50 l/mp, cu vijelie şi grindină, citează Agerpres.  Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, mai mulţi copaci au fost prăbuşiţi, unul chiar în curtea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj, mai multe panouri publicitare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost luate de vânt, iar acoperişurile şi alte elemente de construcţie de la 13 blocuri şi 4 case au fost doborâte. De asemenea, 2 autoturisme în care se aflau 4 persoane au fost avariate de inundaţii, persoanele reuşind să se autoevacueze singure până la sosirea forţelor de intervenţie. Pe Calea Severinului din Craiova, un copac a căzut pe un rastel de butelii într-o staţie PECO, angajaţii secţiei de pompieri Craiova intervenind la faţa locului cu o autospecială.

Şi oraşul Filiaşi şi comunele Podari, Brădeşti, Melineşti, Argetoaia, Breasta au fost inundate mai multe case şi curţi şi au fost doborâţi copaci şi stâlpi de electricitate care au blocat drumurile judeţene DJ 606A Argetoaia - Salcia şi DJ 605A în comuna Melineşti. Pe timpul ploilor torenţiale au fost primite, prin 112, zeci de apeluri de inundaţii.

La această oră, avem în vigoare Cod Galben de ceață în județul Constanța (Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Ostrov, Negru Vodă, Băneasa, Topraisar, 23 August, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Limanu, Lipnița, Peștera, Chirnogeni, Albești, Independența, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Ion Corvin, Comana, Bărăganu, Cerchezu, Dumbrăveni) până la ora 09:00. 
 

În vigoare mai sunt și avertizări meteo generale: Vreme rea în jumătate din țară. ANM, Cod Galben și Cod Portocaliu. Prognoza meteo pentru București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel