Faraonii deţineau arme sofisticate

pharaoh_head_52874800
pharaoh_head_52874800

Faraonul Seqenenre Tao II a murit de la răni multiple provocate de secure. El a murit în luptă, executat la final, sau chiar asasinat. Un cuţit cu lama lungă, despre care se presupune că aparţinea fiului său, Kamose, are urme de uzură (strâmb şi tocit), semne ce ar sugera posibila folosire a acestuia pentru răzbunare tatălui său.

Elita Egiptului Antic, printre care şi faraonul, purta pumnale, săbii sau securi ornate în lupte sau pentru execuţiile de prizonieri, potrivit livescience.com. De obicei, decapitau persoane de rang apropiat, pentru a le păstra demnitatea în faţa morţii. Se considera că a fi decapitat de către cineva cu un rang inferior era un semn de neobrăzare, denigrare, adus nu numai persoanei, ci si rangului, susţin cercetătorii și relatat de realitatea.net.

Armele erau folosite în Era Bronzului, perioadă încadrată între 5000 şi 3000 î.Hr., când civilizaţia egipteană se afla la apogeu, conform spuselor lui Daniel Boatright, un egiptolog al Isle of Wight College din Regatele Unite.

Descoperirile sunt "stranii, considerând nenumăratele dovezi scrise ce s-au bazat până acum pe faptul că toate aceste arme erau doar pentru ritualuri (atât religioase cât şi politice), niciodată folosite în bătălii sau persecuţii", a completat Boatright.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel