Facundo Cabral, unul dintre cei mai populari cântăreţi ai Americii Latine a fost omorât - VIDEO

facundo-cabral-27
facundo-cabral-27

Unul dintre cei mai faimoşi cântăreţi din America Latină, argentinianul Facundo Cabral, a fost împuşcat mortal în capitala Guatemalei, în ceea ce pare să fi fost o ambuscadă, ale cărei motivaţii nu sunt clare, relatează BBC News.

Cabral, în vârstă de 74 de ani, se îndrepta de la hotel către aeroportul din Guatemala, când maşina sa a fost ciuruită de gloanţe. Cântăreţul a murit pe loc. Focul a fost deschis cu mitraliere din două maşini de culoare neagră. Automobilul în care se afla artistul a fost atins de 18 gloanţe.

El susţinuse joi un concert în oraşul Quetzaltenango, la 200 de kilometri vest de Guatemala City, şi urma să ajungă în Nicaragua, unde avea programate alte concerte.

În 1996, UNESCO l-a declarat pe Cabral "mesager mondial al păcii". A concertat în peste 165 de ţări, iar compoziţiile sale au inspirat milioane de oameni. A avut ocazia să se întâlnească cu Maica Tereza şi cu scriitorul Jorge Luis Borges.

Cel mai cunoscut cântec al său este No Soy de Aqui ni Alla ("Nu sunt nici de aici, nici de de acolo"), care a fost înregistrat în mai multe limbi.

Guatemala are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din America Latină.

Un purtător de cuvânt al Preşedinţiei din Guatemala a spus că preşedintele Alvaro Colom este "consternat de acest act de laşitate". Poliţia investighează dacă incidentul a fost o tentativă de jaf sau un atac cu ţintă precisă, a anunţat Preşedinţia.

"Nu ştiu cum şi de ce s-a întâmplat aceasta, pentru că Facundo este binecunoscut în lumea întreagă şi nu văd de ce cineva ar fi interesat să-l ucidă", a declarat un reprezentant al artistului.

Aproape orb, cu o dizabilitate la mers, învingător în lupta cu un cancer terminal, el declara în 2008, într-un interviu acordat Associated Press: "Iubesc viaţa atât de mult pentru că m-a costat atât de mult ca să mă bucur de ea. Din leagăn şi până în mormânt este o şcoală şi dacă numim problemele lecţii, vedem viaţa în mod diferit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel