Erdi Tamas, un pianist nevăzător din Ungaria, pe scena Sălii Radio - VIDEO

Erdi Tamas
Erdi Tamas

Erdi Tamas, un pianist nevăzător din Ungaria, în vârstă de 31 de ani, va susţine un recital luni, 13 decembrie, pe scena Sălii Radio, de la ora 19,00, informează Radio România.

Erdi Tamas s-a născut la Budapesta, în 1979. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani păşea pentru prima oară pe o scenă de concert. De atunci, a cântat regulat în săli importante de pe continentul european şi american, printre acestea numărându-se Carnegie Hall din New York sau Barbican Center din Londra.

O supradoză de oxigen din incubatorul în care fusese pus la naştere l-a orbit pe cel care avea să devină un talentat pianist.

A început studiul pianului alături de profesorii Erika Becht şi Zsuzsa Kollár. Aceştia au folosit o metodă numită 'structurală' pentru a-l învăţa pe elevul lor să cânte la pian. În ciuda faptului că nu vedea partitura, Erdi Tamas a reuşit astfel să înveţe, folosindu-se de memoria sa muzicală, nu mai puţin de 14 concerte şi numeroase alte piese de recital.

Tamas a studiat, începând cu anul 1989, la Academia de Muzică din Viena şi la Conservatorul Regal de Muzică din Toronto, alături de profesori cunoscuţi.

În primul său recital de la Bucureşti pianistul va interpreta lucrări de Frederic Chopin - Fantezia-impromptu op. 66, 2 nocturne, Barcarola op. 60, Berceuse op. 57, Balada nr.1 şi Poloneza op. 53, alături de lucrări de Franz Liszt - Funeralii, Consolation, Fantana de la Villa d'Este, Mephisto Vals şi Rapsodia ungară.

Preţul unui bilet este cuprins între 10 şi 20 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel